Απόψε ξεκινά το live show του Pride in London μέσω του Facebook Live

20/04/2017
από

Από απόψε και για 12 εβδομάδες θα συζητηθούν LGBT θέματα σε μία διαδραστική live συζήτηση που μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσω της σελίδας του Pride in London στο Facebook.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ άλλων είναι η σεξουαλική υγεία, LGBT+ οικογένειες, ψυχολογική υγεία, LGBT άτομα ανά τον κόσμο κι οι LGBT+ οργανώσεις του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Pride in London ο σκοπός είναι “να δοθεί αφορμή για συζήτηση και να βοηθήσουμε στο να έρθουν τα άτομα της κοινότητας πιο κοντά” και να δώσουν συνέντευξη “βασικοί εκπρόσωποι της LGBT+ κοινότητας, ενώ θα είναι καλεσμένοι κι επιχειρηματίες για να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους” στη συζήτηση.

LONDON, ENGLAND – JUNE 25: London Mayor, Sadiq Khan, and his wife Saadiya Khan lead the Pride march as the LGBT community celebrates Pride in London on June 25, 2016 in London, England. (Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν κατά τη διάρκεια του live streaming και να θέτουν τις ερωτήσεις τους στους καλεσμένους του εκάστοτε πάνελ.

Η σειρά των συζητήσεων θα κρατήσει 12 εβδομάδες από σήμερα 20 Απριλίου, με κάθε επεισόδιο να προβάλλεται live στο Facebook από τις 7:30 π.μ. (ώρα Αγγλίας) για 20-30 λεπτά.

Στο σημερινό 1ο επεισόδιο θα συζητηθεί το θέμα: “Χρειαζόμαστε ακόμα το Pride;” . Την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος Minnie Stephenson με καλεσμένους τον συνιδρυτή του Stonewall, Lord Cashman, την διευθύντρια Ανάπτυξης & Στρατηγικών Συνεργασιών του Pride in London, Polly Shute και τον ακτιβιστή Bisi Alimi.

Το Pride in London συνεργάζεται με την Compare The Cloud, η οποία προσφέρει το studio και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο Matthew Hemes, γενικός διευθυντής των Social Media του Pride in London, δήλωσε στο Pinknews: “Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο αυτής της κλίμακας κι η πρώτη φορά που η κοινότητά μας θα έχει ένα δικό της διαδραστικό, αξιόπιστο online showΕίμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη σειρά κι ελπίζουμε ότι θα πυροδοτήσουν συζητήσεις στην LGBT+ κοινότητα και μετά το τέλος της, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων και στην κατανόηση.

Μέσω του Facebook Live καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή πλατφόρμα, όπου μπορούν να γίνουν ανοιχτές συζητήσεις, οι θεατές μας μπορούν να θέτουν ερωτήσεις και με τον τρόπο αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους θεατές μας άμεση πρόσβαση σε μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των LGBT+ ατόμων. Ανυπομονώ πραγματικά να συνεργαστώ με την Compare The Cloud για να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό.

Ο Andrew McLean, διευθυντής της Compare The Cloud, δήλωσε: “Τα LGBT δικαιώματα είναι εξαιρετικά σημαντικά για εμάς κι είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Pride in London για να δημιουργήσουμε μια σειρά από συζητήσεις στο Facebook Live” .

Πρόσφατα ανακοινώθηκε, ότι το θέμα της παρέλασης στο Λονδίνο για φέτος θα είναι “Love Happens Here” (Η αγάπη συμβαίνει εδώ). To Pride in London θέλει να τονίσει «την ελπίδα, την αποδοχή, τον ακτιβισμός και την αγάπη» της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τους συνεχιζόμενους αγώνες για τα LGBT δικαιώματα.




Δες και αυτό!