Στραγγαλισμός τρανς γυναίκας μετά από drag show στην Ονδούρα

13/04/2017
από

Μετά το drag show της, η 29χρονη τρανς γυναίκα, γνωστή ως La Diva, εξαφανίστηκε. Δύο μέρες μετά βρέθηκε η σωρός της σ’ ένα μικρό δρομάκι.

H Sherlyn Montoya είχε εξαφανιστεί μετά την παρουσία της στην εκπομπή της “Divas and Drag” το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η σωρός της ανακαλύφθηκε τυλιγμένη σε σάκους στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Tegucigalpa στις 4 Απριλίου σ’ ένα δρομάκι δίπλα σε ένα βενζινάδικο.

Ο Ketil Karlsen, πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ονδούρα, δήλωσε ότι «εξοργίστηκε» όταν έμαθε για το θάνατο της Montoya:
«Είμαι πολύ απογοητευμένος από την είδηση για το θάνατο ενός μέλους της LGBTI κοινότητας, της Sherlyn Montoya» , δήλωσε προσθέτοντας ότι «Ανεξαρτήτως του σεξουαλικού μας προσανατολισμού, όλοι έχουμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα» και κάλεσε τις αρχές να διερευνήσουν το θέμα, αλλά και τις άλλες ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις.

240 LGBTI άτομα έχουν δολοφονηθεί από το 2008, ανέφερε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προσθέτουν ότι το 95% των θυμάτων δεν έχουν βρεθεί ή δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες για το έγκλημα.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ονδούρα συνεχίζει να είναι ακατανόμαστο. Είναι απλώς αγριότητα στην ακραία έκφραση του κακού και της έλλειψης σεβασμού για τη ζωή» , δήλωσε ο Γενικός Συντονιστής της LGTB οργάνωσης Asociación LGTB Arcoíris, Donny Reyes, στην Washington Blade:

«Κι αυτό βασίζεται σε τρία στοιχεία: 1) Θρησκευτικός φονταμενταλισμός στο όνομα του Θεού που προέρχεται από τους άμβωνας και προτρέπει τις κυβερνήσεις να κάνουν διακρίσεις και να προωθήσουν το μίσος εναντίον των LGTB ανθρώπων. 2) Ο Τύπος που συμβάλλει και προωθεί αυτό το μίσος και 3) Το τελευταίο, αλλά λαμβάνει θετικές ενέργειες για να τιμωρήσει όλους εκείνους που διαπράττουν αυτά τα τρομερά εγκλήματα» .

 




Δες και αυτό!