Το 1ο gay ζευγάρι που τεκνοθετεί επίσημα στην Ιαπωνία

06/04/2017
από

Η πόλη Οσάκα, Ōsaka-shi, (προφέρεται Όσακα-σι), έγινε η πρώτη πόλη της Ιαπωνίας, που επιτρέπει σ’ ένα ομόφυλο ζευγάρι να τεκνοθετήσει.

Η κυβέρνηση της πόλης ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι αναγνώρισε δύο άνδρες ως θετούς γονείς. Αυτό αποτελεί μία από τις πολλές κινήσεις, που έχει κάνει η πόλη για τη μείωση των διακρίσεων σε βάρος των LGBT.

Οι δύο άνδρες είναι ηλικίας 40 και 30 αντίστοιχα, ζουν με έναν έφηβο από τον Φεβρουάριο και σήμερα έγιναν επίσημα ως οι θετοί γονείς του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Ιαπωνία σήμερα, το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας δήλωσε, ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ιστορικό όπου “ένα ζευγάρι του ιδίου φύλου να έχει πιστοποιηθεί επίσημα για τεκνοθεσία.

«Είμαι χαρούμενος που γίναμε ανάδοχοι γονείς (και αναγνωριζόμαστε) ως ενιαίο νοικοκυριό, όχι μόνο ως άτομα» δήλωσε ο μεγαλύτερος από τους δύο, στο Kyodo News, θέλοντας, ωστόσο, να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το ζευγάρι εξετάστηκε από την επιτροπή κοινωνικής πρόνοιας της πόλης, έχει περάσει από εκπαίδευση κι ελέγχεται από κοινωνικούς λειτουργούς.

Δεν υπάρχουν διατάξεις στο ιαπωνικό κράτος που να εμποδίζουν ζευγάρια του ιδίου φύλου να τεκνοθετήσουν. Δύο γυναίκες στην ανατολική περιοχή Kanto της Ιαπωνίας είχαν αναγνωριστεί ως άτομα, που θα μπορούσαν να γίνουν γονείς και σήμερα μεγαλώνουν ένα παιδί μαζί.




Δες και αυτό!