Μητέρα 72 ετών από το Πεκίνο κάνει coming out ως τρανς άτομο

05/04/2017
από

«Στην ηλικία μου, δεν μπορώ να συνεχίζω να αρνιέμαι τον εαυτό μου πια.»

Η Xin Yue σε ηλικία 72 ετών, προχώρησε σε διαδικασία φυλομετάβασης, αφού έκανε coming out στην σύζυγό της, που είναι μαζί εδώ και 40 χρόνια. Η Xin είχε μιλήσει στη σύζυγό της, Leng Rui, χρόνια πριν, αλλά η Leng την είχε αποθαρρύνει να προχωρήσει, επειδή ανησυχούσε για την ασφάλειά της.


«Εκείνη την εποχή, η επιστήμη δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη, κι οι απαιτούμενες πληροφορίες δεν ήταν διαθέσιμες» δηλώνει η Xin στο ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο Dongjiang Shibao Wo Yao Baoliao, προσθέτοντας ότι: «Στην ηλικία μου, δεν μπορώ να συνεχίζω να αρνείται τον εαυτό μου πια.»

Η Xin παραδέχεται ότι, από τότε που ήταν παιδί, ήξερε ότι ήταν κορίτσι, αλλά το κρατούσε κρυφό. Η οικογένειά της της είχε δώσει και το παρατσούκλι «Erguniang», που σημαίνει «δεύτερη κοπέλα». Θυμάται από τότε:

«Φορούσα όμορφα, πολύχρωμα φορέματα ως παιδί. Κι άλλοι δεν καταλάβαιναν ότι ήμουν αγόρι, κι εγώ ποτέ δεν το έλεγα στα άλλα αγόρια και δεν έπαιζα αγορίστικα παιχνίδια. Το δέρμα μου ήταν πάντα λείο κι όμορφο. Μεγαλώνοντας, το μήλο του Αδάμ μου δεν ήταν ποτέ εμφανές, ενώ ποτέ δεν είχα πολλές τρίχες στο πηγούνι μου, και το σχήμα του προσώπου μου ήταν πάντα λίγο γυναικείο.»


Επέλεξε το γυναικείο όνομα Xin Yue, γιατί αντιπροσωπεύει το δύσκολο ταξίδι που είχε στη ζωή της κρατώντας το μυστικό της κρυφό, αλλά τώρα, επιτέλους, ζει με το αληθινό φύλο της.
Η κινεζική νομοθεσία απαιτεί τα τρανς άτομα να πάρουν την έγκριση από τους άμεσους συγγενείς, πριν προχωρήσουν σε μετάβαση. Ευτυχώς για Xin, τόσο η σύζυγος όσο κι η κόρη της ήταν υποστηρικτικές για την απόφασή της.

Η Chao Xiao Mi, που είναι ένα gender non-conforming άτομο και ζει στο Πεκίνο, πιστεύει ότι η ιστορία της Xin θυμίζει σ’ όλους μας να είμαστε ο εαυτός μας:

«[Είναι] ενθαρρυντικό, μας θυμίζει να μην αισθανόμαστε φόβο, αμφιβολία και να είμαστε απλά ο εαυτός μας. [Θα πρέπει] να αγαπάμε το άτομο, κι όχι μόνο το σώμα ή το φύλο του, αλλά και την ψυχή του. Αυτό είναι η πραγματική, αληθινή αγάπη.»




Δες και αυτό!