Τρανς άτομο που συμμετείχε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κάνει coming out στα 90 του

30/03/2017
από

Συμμετείχε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ηλικία των 90 αποφάσισε να κάνει coming out ως τρανς γυναίκα. Το όνομα της είναι Patricia Davies κι όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της, τόσα χρόνια ζούσε με στον φόβο, καταπιέζοντας το πραγματικό της φύλο.

Η Ρatricia ζει σ΄ένα χωριό στο Leicestershire της Μ. Βρετανίας.

“Από τα 3 μου ήξερα ότι ήμουν κορίτσι, αλλά φοβόμουν ότι θα με έδιωχναν από την οικογένεια και τη κοινότητα ή θα με έβαζαν φυλακή.”

Ακόμα κι όταν μίλησε ανοιχτά με τη σύζυγό της, πριν από 30 χρόνια, η Patricia συνέχιζε να ζει στη ντουλάπα, όταν κάποιοι νεαροί την είδαν με γυναικεία παπούτσια και της πέταξαν αυγά.

“Όταν αποκαλύφθηκα στη σύζυγό μου, ξεκίνησα να φοράω γυναικεία παπούτσια. Κάποιοι έφηβοι το παρατήρησαν και κατέφυγαν σε λεκτική βία. Επίσης, πετούσαν αυγά στο παράθυρό μου. Αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία, αλλά πλέον μεγάλωσαν και έχουν πλέον φύγει…”.

Πριν από ένα χρόνο όμως, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη μετάβασή της. “Ένιωσα σαν ένα βάρος να έφυγε από τους ώμους μου. Ζούσα μέσα σ΄ενα ψέμα. Νιώθω σαν να μου έχει δοθεί επιπλέον χρόνο ζωής.”

“Είναι κάτι που ήθελα όλη μου την ζωή, να με αποδεχθούν ως γυναίκα. Παλιότερα ανησυχούσα, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει να είσαι τρανς, πρότειναν θεραπείες με ηλεκτροσόκ, δεν καταλάβαιναν πως δεν είναι κάτι που πρέπει να θεραπεύσεις”.

Σήμερα είναι μέλος στο Γυναικείο Ινστιτούτο της χώρας. Η ίδια εργαζόταν ως φωτογράφος κι υπηρέτησε στο στρατό από τον Απρίλιο του 1945 έως το 1948.




Δες και αυτό!