“Aν οι λευκοί (gay) άνδρες δεν μπορούν να κάνουν coming out, τότε δεν ξέρω κάποιον άλλο που μπορεί να το κάνει”

25/03/2017
από

Για το coming out της ως bisexual αλλά και για την αντιμετώπιση που “είχε” από τα μέσα, μίλησε πρόσφατα ηθοποιός Άμπερ Χερντ, στα πλαίσια ενός συνεδρίου.

Η Άμπερ Χεντ αποφάσισε να μιλήσει δημόσια το 2010, ενώ το όνομα της έγινε ιδιαίτερα γνωστό και μέσα από τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ.

“Το να κάνω coming out ήταν κάτι που δεν το σκεφτόμουν, μιας και ποτέ δεν χρειάστηκε να κρύψω αυτό που είμαι. Όταν το αποφάσισα, οι περισσότεροι γύρω μου με συμβούλευαν να μην το κάνω, αλλά θεωρούσα πως αυτό θα ήταν απλά λάθος. Όταν το έκανα ξαφνικά απέκτησα την ταμπέλα της λεσβίας…”

Στη συνέχεια αν κι η αντιμετώπιση, όπως λέει, από τα μίντια δεν ήταν η καλύτερη, η Άμπερ προέτρεψε όλους τους gay ηθοποιούς του Χόλιγουντ να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να βγουν από τη ντουλάπα.

«Αν οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν και μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η συζήτηση γίνεται σε μεγάλη κλίμακα, τότε οι άνδρες θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν με την ίδια ή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα… Με όλη τη δύναμη και την εξουσία και την εκπροσώπηση που έχουν, αν οι λευκοί άντρες δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, τότε δεν ξέρω ειλικρινά κάποιον που να μπορεί να το κάνει. Ενώ η προσωπική μου ζωή είναι πολύτιμη για μένα, το να είμαι στο Χόλιγουντ είναι μια ιδιαίτερη ευθύνη. Το βάρος είναι για μένα διαφορετικό από το να έκανα μια δουλειά με λιγότερη δημοσιότητα. Κατάλαβα πως είμαι σε αυτή τη μοναδική θέση και όπως συμβαίνει με κάθε μοναδικό δώρο, έρχεται και μια μοναδική ευθύνη».




Δες και αυτό!