2η ημέρα Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

24/03/2017

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερη ημέρα με οχτώ διαγωνιζόμενες ταινίες των οποίων η προβολή θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα τελειώσει στις 00:00 το βράδυ.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα με αναλυτικές πληροφορίες και σημεία προβολών:

  1. Le gang des Antillais (Η Συμμορία από τις Αντίλλες) – του Jean-Claude Barny 

Την δεκαετία του ’70, το Γραφείο Μετανάστευσης πληθυσμών από τα υπερπόντια εδάφη, υποσχόταν να ευνοήσει την ένταξη στην μητροπολιτική Γαλλία, των γάλλων που προέρχονταν από αυτούς τους νομούς. Ο Jimmy Larivière φτάνει στο Παρίσι με στόχο να ξαναφτιάξει τη ζωή του αλλά δεν καταφέρνει να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Η γνωριμία του με τρεις νέους από τις Αντίλλες θα τον παρασύρει σε μία σειρά από περιβόητες ληστείες.

Κινηματογράφος ASTOR, 18:00
Έγχρωμο, 90 λεπτά

2. Le petit locataire (Μαμά ξανά!) – της Nadège Loiseau 

Το τεστ βγήκε θετικό! Η σαρανταεννιάχρονη Νικόλ είναι έγκυος. Καταστροφή ή καλά νέα; Στην οικογένεια έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

Κινηματογράφος ASTOR, 20:00
Έγχρωμο, 100 λεπτά

3. Teorie Tygra (Η θεωρία της τίγρης) – του Radek Bajgar 

Ο Jan, ένας εξηντάχρονος κτηνίατρος, θυμήθηκε ότι κάποτε είχε όνειρα. Τώρα θέλει να πάρει τη ζωή ξανά στα χέρια του. Μία μέρα, εμπνευσμένος από έναν παπαγάλο με Αλτσχάιμερ, αποφασίζει να αποδράσει στη φύση όπου σταδιακά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ένα απλό εγχειρίδιο έσχατης αναζήτησης της ελευθερίας.

Κινηματογράφος ASTOR, 22:00
Έγχρωμο, 107 λεπτά

4. La marche verte (Πράσινη Πορεία) – του Youssef Britel 

Η Πράσινη Πορεία αποτελείται από 350.000 συμμετέχοντες και από 350.000 ιστορίες. Όλοι οδεύουν προς έναν και μοναδικό στόχο, τη μοίρα ενός λαού, το μέλλον ενός έθνους. Όλοι μαζί, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του μονάρχη τους, ξεκινούν αυτή την ειρηνική πορεία επιδιώκοντας την επανάκτηση της χώρας τους, το Βασίλειο του Μαρόκου.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 18:00
Έγχρωμο, 90 λεπτά

5. Les innocentes (Η Ενοχή των Αθώων) – της Anne Fontaine 

Πολωνία, 1945. Η Mathilde Beaulieu, νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού που φροντίζει τους Γάλλους διασωθέντες, καλείται από μια Πολωνέζα μοναχή να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Η Mathilde δέχεται να την ακολουθήσει στο μοναστήρι της όπου τριάντα Βενεδικτίνες ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι πολλές από αυτές, που έχουν μείνει έγκυες κάτω από δραματικές συνθήκες, είναι έτοιμες να γεννήσουν.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 19:45
Έγχρωμο, 115 λεπτά

6. Mr & Mrs Adelman (Ο κύριος και η κυρία Άντελμαν) του Nicolas Bedos

Όταν η Sarah γνωρίζει τον Vincent το 1971, δεν ξέρει ακόμα ότι θα πορευτούν μαζί 45 χρόνια και θα ζήσουν μια ζωή γεμάτη πάθος και μυστικά, πόνο και εκπλήξεις. Πρόκειται για την Οδύσσεια ενός ζευγαριού.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 22:00
Έγχρωμο, 120 λεπτά

7. Et Romeo épousa Juliette (Και ο Ρωμαίος παντρεύτηκε την Ιουλιέτα) – του Hinde Boujemaa

Εκείνη και εκείνος. Όταν η αγάπη που τους είχε ενώσει υπόκειται στην δύναμη του χρόνου. Όταν εκείνος μετασχηματίζει ό,τι πιο όμορφο σε ό,τι πιο αδιάφορο και ό,τι πιο αδιάφορο σε ό,τι πιο πολύτιμο.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG), 18:00
Έγχρωμο, μικρού μήκους (18 λεπτά)

8. L’effet aquatique (Η Επίδραση του Νερού) – του Solveig Anspach

Ο σαραντάρης Samir, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Agathe που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Όταν η Agathe φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Samir αποφασίζει να την ακολουθήσει.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG), 18:30
Έγχρωμο, 83 λεπτά

Εκτός του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος και του Πανοράματος Κινηματογράφου, θα λάβουν χώρα δύο ακόμη παρουσιάσεις, η περφόρμανς Masterclass: Musiques de film (η μουσική στον κινηματογράφο) στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 16:00, και η ταινία Camille Claudel (Καμίλ Κλοντέλ) του Bruno Nuytten, χρονολογίας 1987 και βραβευμένη την ίδια χρονιά στις απονομές César με βραβείο καλύτερης ταινίας, ηθοποιού, φωτογραφίας, και καλύτερων κοστουμιών.

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!