Tinker, Taylor, Soldier, Spy – Teaser Trailer

01/07/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Τόμας Άλφρεντσον, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού, σκανδιναβικού φιλμ, «Ασε το Κακό να Μπει», φαίνεται ότι έκανε την καλύτερη επιλογή για το αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

Μετά την τηλεοπτική του μεταφορά από το BBC (με τον Άλεκ Γκίνες στον πρωταγωνιστικό ρόλο), το δημοφιλές βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, “Tinker, Taylor, Soldier, Spy”, είναι έτοιμο και για την κινηματογραφική του πρεμιέρα, ξεκινώντας από το Φεστιβάλ της Βενετίας στις αρχές Σεπτέμβρη.

Σασπένς, ατμόσφαιρα, σωστή επιλογή μουσικής και ένα σούπερ British καστ με τους Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν, Τζον Χερτ, Μαρκ Στρονγκ, αφήνουν υποσχέσεις για την πρώτη σημαντική ταινία της επόμενης σαιζόν.

Μέχρι τότε, το βιβλίο του Τζον Λε Καρέ είναι μια καλή πρόταση για τις καλοκαιρινές διακοπές. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Με ελληνικό τίτλο “Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι”, θεωρείται το αριστούργημα του Λε Καρέ και είναι το πρώτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας με κεντρικό πρόσωπο αυτόν που χαρακτηρίστηκε ο καλύτερος ήρωας του.

Story:
Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν “Τυφλοπόντικα” που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του “Τυφλοπόντικα”. Κι όλα αυτά σ’ έναν αμείλικτο ψυχρό πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.




Δες και αυτό!