Είσαι gay; Έχεις 10 τουλάχιστον λόγους να χαίρεσαι γι’ αυτό!

17/03/2017
από

Σε έχει πάρει από κάτω; Έχουμε 10 λόγους για να σου ανεβάσουμε το ηθικό και να γιορτάσεις που είσαι gay.

1. Είσαι μέρος ενός ιστορικού πολιτικού κινήματος

Είσαι δεν είσαι ακτιβιστής, τους αγώνες για την ισότητα και το μήνυμα του κινήματος τα γνωρίζεις. Στα βιβλία ιστορίας, οι αγώνες μας δεν θα γράφουν για πολέμους και σφαγές, αλλά  ότι καταφέραμε κι αλλάξαμε τη νομοθεσία διαδίδοντας το μήνυμα ενότητας κι αγάπη σε κάθε βήμα μας. #lovewins

2. Μέσα από τη “ντροπή” , έμαθες να εκτιμάς την ποικιλομορφία
Η ντροπή έγινε μέρος της ζωής μας πριν ακόμη καλά-καλά μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να την εντοπίσουμε και να της δώσουμε όνομα. Μ’ αυτό το συναίσθημα χρειάστηκε να περάσουμε μια διαδικασία, που δεν ήταν εύκολη και χτίστηκε λίγο-λίγο μέχρι όπως να καταλάβουμε τελικά, ότι το να νιώθουμε ντροπή δεν έχει νόημα. Πίσω από την ντροπή υπάρχει ο αληθινός εαυτός σου, που μπορεί να διακρίνει την ομορφιά σ’ όλους και σε όλα, που ζει τη ζωή στο μέγιστο και που ξέρει να αγαπά αληθινά, γιατί πέρασε δύσκολα μέχρι να μάθει να αγαπά τον εαυτό του.

3. Ζεις σε μία κοινότητα που δεν έχει σύνορα
Από πού να αρχίσουμε; Από τα social media; Από τα pride; Ή μήπως από το Grindr; Έχουμε φίλους σε όλο τον κόσμο, φιλοξενούμε άτομα στο σπίτι μας και τους ξεναγούμε στην πόλη που ζούμε, ή ταξιδεύουμε εμείς σε άλλα μέρη και γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Έτσι, μαθαίνουμε την ανεκτικότητα και την αποδοχή από πρώτο χέρι. Αυτή η επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ μας μας γεμίσει εμπειρίες και επιφέρει σταδιακά αλλαγές σε τοπικό επίπεδο.

4. Είσαι πρεσβευτής της ποικιλομορφίας
Η ζωή οδηγεί τα βήματά μας στην ομορφιά της ποικιλομορφίας. Τα LGBT άτομα έχουν όλα τα χρώματα, προέρχονται από κάθε χώρα και φέρνουν στην κοινότητα το καθένα κι από μία διαφορετική οπτική για τα πράγματα. Πολλές φορές ταξιδεύουμε σε χώρες που μας προειδοποιούν ότι εκεί τα πράγματα είναι πολύ αρνητικά για τα LGBT άτομα και τελικά καταλήγουμε να συζητούμε με διάφορα πρόσωπα που διψάνε να μάθουν τι σημαίνει να είσαι gay. Ζεις το ουράνιο τόξο και κάποιοι εκεί έξω το βλέπουν, το καταλαβαίνουν και θέλουν να το γνωρίσουν.

5. Είσαι διαμορφωτής της ποπ κουλτούρας
Πολλές βιομηχανίες ακολουθούν την κοινότητά μας και λειτουργούμε συχνά ως βαρόμετρο για τα πράγματα στη μόδα, την τέχνη, την τηλεόραση, τις ταινίες, το design, τα social media. Ακόμη και στον χώρο των video-games έχει εισαχθεί ο όρος “gayming” καθώς πολλοί παίκτες είναι gay, ενώ γίνεται και μία σημαντική προσπάθεια συμπεριληπτικόητας στο storytelling των χαρακτήρων στα παιχνίδια. Η ορατότητα που έχουμε επιτύχει έχει πάει τα πράγματα λίγο πιο κάτω και έχει εμπνεύσει άλλες μειονότητες να διεκδικήσουν τα δικά τους δικαιώματα και τη θέση τους στο φως.

6. Είσαι σεξουαλικά απελευθερωμένος
Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα LGBT άτομα έχουν πάει την ελευθεριότητα του έρωτα σε άλλο επίπεδο. Έχουμε ξεπεράσει τα ταμπού σε τόσα πολλά kinky πράγματα, που πλέον δεν θεωρούνται καν kinky. Έχουμε μάθει να εξερευνούμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από το σώμα μας και από το σώμα του άλλου και παράλληλα ανοίγουμε τον διάλογο γύρω και σχετικά με το σεξ δίνοντας την ευκαιρία σ’ όλες τις γυναίκες και τους άνδρες να μιλήσουν γι’ αυτά τα θέματα.

7. Δημιουργείς ασφαλή χώρο για τους άλλους
Έχουμε μάθει να εκτιμάμε, να δημιουργούμε και να φροντίζουμε να υπάρχουν ασφαλείς χώροι για τα LGBT άτομα. Έχοντας περάσει από αφιλόξενους χώρους και άβολες καταστάσεις έχουμε μάθει τον σεβασμό του χώρου του άλλου, καλωσορίζουμε, δεν κρίνουμε και υποστηρίζουμε.

8. Ανυπομονείς να γίνεις γονέας
Μπορεί να μην είναι αυτό το όνειρο κάθε LGBT ατόμου, αλλά κάποιοι αυτό ονειρεύονται. Ανυπομονείς να περπατήσεις υπερήφανα στο δρόμο με το παιδί σου στο καροτσάκι του, αποδεικνύοντας ότι η οικογένεια δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Η αγάπη είναι αγάπη. Η ζωή κι οι γονείς μας μας έμαθαν, ότι η αγάπη, η στήριξη, η ελευθερία, η δημιουργικότητα, η καλοσύνη κι η δύναμη είναι αξίες που ακολουθούμε κάθε στιγμή σε καθημερινή βάση. Αυτά τα παιδιά θα είναι οι ηγέτες μιας γενιάς που θα οικοδομήσει τα θεμέλια μιας ακριβοπληρωμένης μάχης για την αγάπη και την αποδοχή.

9. Έχεις την οικογένεια που επέλεξες & σε κάνει καλύτερο άνθρωπο
Η οικογένεια που διαλέγεις είναι τα άτομα της κοινότητα που συχνά είναι τόσο υποστηρικτικά και σε νοιάζονται, που η σχέση σας θα μπορούσε να ήταν αδελφική ή συγγενική. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μας φέρνουν στον κόσμο, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που μας περιβάλλουν και μας μαθαίνουν να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Η ελευθερία, η εμπιστοσύνη κι η αγάπη διαμορφώνουν το περιβάλλον μας με αυτά τα άτομα.

10. Είσαι (ή μπορείς να γίνεις στο μέλλον) μέντορας
Ζούμε σε μία κοινωνία που ακόμη αναρωτιέται με τι μοιάζει η ειρήνη ή πώς την φτιάχνεις την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων. Εμείς έχουμε μάθει, ότι ο άνθρωπος την ειρήνη την φτιάχνει καθημερινά. Με τις λέξεις, με τις πράξεις και με τα χέρια του. Οι νέοι queer άνθρωποι έχουν πάθος κι όραμα και είναι δική μας δουλειά να τους υποστηρίξουμε στα όνειρά τους. Θα αφήσουμε τα media να προδιαγράφουν το μέλλον τους με βάση τον φόβο, την μοναξιά και το άγχος ή θα χαράξουμε τον δρόμο, κομμάτι κομμάτι προς την αγάπη και την αποδοχή για το μέλλον τους;




Δες και αυτό!