Άσε το Κακό Να Μπει / Αγάπη Σαν Ναρκωτικό

08/01/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Δυο ταινίες ξεχωρίζουν από τις κινηματογραφικές εξόδους αυτής της εβδομάδας. Πρώτη από αυτές είναι το αμερικάνικο ριμέικ μιας ξεχωριστής σουηδικής ταινίας που είδαμε ένα χρόνο πριν στις ελληνικές αίθουσες: ?L?t den r?tte komma in? ή ?Άσε Το Κακό να Μπει?. Η ταινία αποτέλεσε μια ένεση φρεσκάδας στο ταλαιπωρημένο είδος των ταινιών τρόμου, με την υποβλητική, σχεδόν ποιητική της σκηνοθεσία… μια απλή ιστορία που στη βάση της είχε τη φιλία ανάμεσα σε 2 μοναχικά παιδιά και από πίσω, τη βοήθεια ενός πανέμορφου soundtrack. Η επιτυχία ? ειδικά η καλλιτεχνική ? δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασυγκίνητους τους Αμερικάνους παραγωγούς, οι οποίοι κινήθηκαν ταχύτατα για να ετοιμάσουν την αμερικάνικη version της σκανδιναβικής ταινίας ή για να είμαστε πιο ακριβείς τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα John A. Lindqvist (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Οξύ).
Η σκηνοθεσία του αμερικάνικου ?Let Me In? είναι του Matt Reeves, συνδημιουργού του τηλεοπτικού ?Felicity?, μαζί με τον J.J Abrams, και σκηνοθέτη του ?Cloverfield?. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Chloe Moretz, η πρωταγωνίστρια του εξαιρετικού, περσινού «Kick-Ass», στον ρόλο της Άμπι, της πιτσιρίκας ? βαμπίρ και ο Kodi Smit-McPhee, στο ρόλο του Όουεν, ενός 12χρονου μαθητή που προσπαθεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τους μπούληδες συμμαθητές του που τον τρομοκρατούν καθημερινά στο σχολείο.
Παρότι αμερικάνικο ριμέικ, η ταινία έχει πολύ καλές κριτικές, εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν είναι βέβαια κριτήριο για την αξία της ταινίας, δείχνει όμως, ότι ο Reeves έχει κάνει καλή δουλειά, στο να αποδώσει σωστά το κλίμα του βιβλίου και της σουηδικής ταινίας, στην δική του version της βαμπιρικής ιστορίας.

Δεύτερη ταινία που ξεχωρίζει, το ?Love and Other Drugs?? ?Αγάπη Σαν Ναρκωτικό? με τους Jake Gyllenhaal και Anne Hathaway να ξανασυναντίουνται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη, 5 χρόνια μετά το ?Brokeback Mountain?. Κάτι μεταξύ δράματος και κομεντί, η ?Αγάπη Σαν Ναρκωτικό? είναι από αυτές τις ταινίες που υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Ο Gyllenhaal είναι ένας γοητευτικός (tell me about it) πωλητής φαρμακευτικών προϊόντων, η Hathaway, μια δυναμική νεαρή γυναίκα που πάσχει από τη Νόσο του Πάρκινσον. Η γνωριμία τους επεισοδιακή, θα οδηγήσει σε έναν όμορφο και παθιασμένο έρωτα.
Και για όσους έχει πιάσει αυτό τον καιρό μια awards mania, να αναφέρουμε πως οι δυο ηθοποιοί θα διεκδικήσουν την ερχόμενη Κυριακή, Χρυσή Σφαίρα, για τις ερμηνείες στους στην Κατηγορία, Μιούζικαλ-Κωμωδία.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!