Η πλειοψηφία των Αμερικάνων υπέρ της χρήσης WC από μαθήτριες/ες με βάσει την ταυτότητα φύλου

10/03/2017
από

 

Η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζουν τη νομική προστασία για λεσβίες, αμφί, gay και trans άτομα αντίθετα από τον νόμο, που αναγκάζει τα trans άτομα να χρησιμοποιούν τον WC ανάλογα με το φύλο που αναγράφεται στο πιστοποιητικό της γέννησής τους και που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν LGBT άτομα, αν αυτό δεν είναι σύμφωνο με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Η αποδοχή από τον κόσμο έχει αυξηθεί ταχύτατα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή-ορόσημο για τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου σε εθνικό επίπεδο, με το 63% των Αμερικανών να τάσσονται υπέρ στην σύναψη γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, έναντι του 52% του ήταν το ίδιο ποσοστό για το 2013, σύμφωνα με τη νέα εθνική έρευνα για την Αμερική από το Public Religion Research Institute.

Η trans κοινότητα έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει την ίδια ώθηση για ορατότητα και αποδοχή, μια προσπάθεια που συναντά έννομη μορφής, όπως στη Βόρεια Καρολίνα και στο Τέξας όπου απαγορεύουν στα άτομα χρησιμοποιούν το WC με βάσει την ταυτότητα φύλου τους.

Η κυβέρνηση Ομπάμα πέρυσι εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές που προέβλεπαν τα δημόσια σχολεία να επιτρέπουν στις trans μαθήτριες και στους trans μαθητές να χρησιμοποιούν την τουαλέτα της επιλογής τους, όταν την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην λάβει υπόψιν το αίτημα μαθητών από τη Βιρτζίνια για ισότιμη πρόσβαση στις τουαλέτες του σχολείου, μετά τη πρόθεση του Προέδρου Donald Trump να διαλύσει τις κατευθύνσεις της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Ενώ, 7 στους 10 Αμερικανούς δηλώνουν ότι έχουν ένα στενό φίλο ή μέλος της οικογένειας που αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι ή λεσβία, μόνο το 21% λένε ότι γνωρίζουν κάποιο trans άτομο – αν και ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 11% που ήταν το 2011.

Παρ ‘όλα αυτά, οι νόμοι εξακολουθούν να απαγορεύουν στα trans άτομα να επιλέγουν να χρησιμοποιούν τον WC που ευθυγραμμίζεται με την ταυτότητα του φύλου τους σε αντίθεση με την γνώμη της πλειοψηφίας των Αμερικανών που αγγίζει σε ποσοστό το 53% – σε σύγκριση με το 39% εκείνων που συμφωνούν για το αντίθετο.

Το 65% των Αμερικανών λένε ότι ο εκφοβισμός των LGBT εφήβων είναι ένα “σημαντικό πρόβλημα στα σχολεία μας”, σε σύγκριση με 29% που αισθάνονται ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Το 70% τίθεται υπέρ της προστασίας και υποστήριξης κατά των διακρίσεων στα δημόσια καταλύματα, τις θέσεις εργασίας και τη στέγαση για τα LGBT άτομα, ενώ το 64% υποστηρίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν κάποια παροχή υπηρεσίας με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!