Το Πολύχρωμο Σχολείο σας προσκαλεί στο Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Καλές Πρακτικές για την διαμόρφωση συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου πάνω σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου» που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων 66ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε εργαζόμενους/-ες σε φορείς που συνεργάζονται με την εκπαίδευση.

Στόχος του συνεδρίου, εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, είναι να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις βασικές Καλές Πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς και συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου.

Πέρα από τις θεωρητικές εισηγήσεις, έχουμε φροντίσει να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα του συνεδρίου και:
• Πρακτικά εργαλεία που βοηθούν τους/τις εκπαιδευτικούς στο έργο τους,
• Παρουσίαση των φορέων που μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά,
• Κύκλους Βιωμάτων με ζωντανές καταθέσεις εμπειριών και βιωμάτων από νέες/-ους, γονείς και εκπαιδευτικούς, που αντιπροσωπεύουν τα εμπλεκόμενα μέρη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επειδή η διεξαγωγή του συνεδρίου συμπίπτει με την πραγματοποίηση την «Θεματικής Εβδομάδας» θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο εξέτασής τους πρέπει να γίνεται καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και όχι με αποσπασματικές δράσεις και ταυτόχρονη αποδιάρθρωση γνωστικών αντικειμένων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο info@rainbowschool.gr ή να ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες: www.rainbowschool.gr καιwww.66dimath.wordpress.com.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Με τη λήξη του συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Η σελίδα του συνεδρίου στο Facebook 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!