Manchester United: O 1ος αθλητικός σύλλογος που συνεργάζεται με την οργάνωση “Stonewall”

08/03/2017
από

Η Manchester United συνεχίζει να αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο και γίνεται η 1ος αθλητικός σύλλογος που θα συνεργαστεί με την LGBT φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall.

Η παγκοσμίου φήμης ομάδα της Premier League θα συνεργαστεί με την οργάνωση Stonewall στον αγώνα της ισότητας και της κοινωνικής ένταξης στον αθλητισμό και την κοινωνία των LGBT ατόμων. Για τον σκοπό αυτό εντάσσεται επίσημα στον TeamPride φιλανθρωπικό συνασπισμό της οργάνωσης των παγκόσμιων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την εκστρατεία Rainbow Laces για την προώθηση της ισότητας των LGBT οπαδών και παικτών.

Η ομάδα είχε υποσχεθεί στο παρελθόν την υποστήριξή της στην εκστρατεία, και πέρυσι ο σύλλογος παραμένοντας πιστός σε αυτήν την απόφαση προχωρά, αντιμετωπίζοντας βέβαια μια αποσπασματική και μικρής έντασης ομοφοβική κίνηση από μια μειοψηφία οπαδών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Manchester United, Richard Arnold, δήλωσε: «Η Manchester United πάντα είναι ηγέτιδα σε ό, τι κάνει κι είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο πρώτος αθλητικός σύλλογος που εγγράφεται στον TeamPride.

“Ο σύλλογος έχει μια συνεχιζόμενη δέσμευση για την ισότητα σε όλους τους τομείς και με 659 εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, έχει ευθύνη να δείξει την υποστήριξη και την αναγνώριση σε όλους όσους αγαπούν αυτή την ομάδα.

“Έχουμε δημιουργήσει μια θετική σχέση συνεργασίας με την Stonewall κι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να προχωρήσουμε μαζί, όπως προσπαθούμε για την ισότητα για όλους τους υποστηρικτές μας.

Η Ruth Hunt, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Stonewall, πρόσθεσε: «Η υποστήριξη από τη Manchester United σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε σε εκατομμύρια φιλάθλων ποδοσφαίρου τόσο εδώ όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, για να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν το καθήκον τους, ώστε όλοι οι άνθρωποι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον αθλητισμό.

“Είναι ζωτικής σημασίας για φορείς, όπως η Manchester United να δείξει ότι δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτα τα LGBT άτομα, αλλά να δραστηριοποιούνται σε πράγματα που να οδηγούν στην αλλαγή. Αυτή τη στιγμή, πολλοί LGBT άνθρωποι θέλουν να λάβουν μέρος στον αθλητισμό, είτε ως παίκτες ή ως φίλαθλοι, αλλά η συμπεριφορά μιας μειονότητας μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς, ανεπιθύμητοι ή μπορεί να μην μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα LGBT άτομα θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στον αθλητισμό κι ελπίζουμε να δούμε κι άλλους συλλόγους να ακολουθούν το παράδειγμα της Manchester United και να εντάσσονται στην εκστρατεία Rainbow Laces

Πηγή: Αttitude




Δες και αυτό!