Το top 10 των “happily ever after” gay χαρακτήρων σε ταινίες

03/03/2017
από

Δεν αντέχεις άλλο τις σπαρακτικές gay ταινίες; Ούτε κι εμείς! Γι’ αυτό βρήκαμε τις 10 πιο χαρούμενες gay ταινίες.

Υπάρχουν πολύ σημαντικές ταινίες, που, όμως, δεν επιφυλάσσουν και το καλύτερο τέλος για τους gay χαρακτήρες, ειδικά όταν ο σκηνοθέτης προσπαθεί να αφυπνίσει το κοινό γύρω από ζητήματα, όπως η ομοφοβία ή το AIDS.

Ωστόσο, όσο βοηθάει την κοινωνία η παραγωγή ταινιών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική αλλαγή, άλλο τόσο μας είναι απαραίτητες αναπαραστάσεις gay χαρακτήρων με αισιόδοξο τέλος και θετικό πρόσημο.

Αν θέλεις, λοιπόν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μία ταινία με ευτυχισμένο τέλος, πάρε ιδέες από το top 10 ‘happily ever after‘ που ακολουθεί.

1. Beautiful Thing
Βρετανική ταινία του 1996, όπου δύο συμμαθητές στην εφηβεία ερωτεύονται. Ο ένας αντιμετωπίζει bulling στο σχολείο κι ο άλλος ενδοοικογενειακή βία. Η μητέρα του ενός καταφέρνει να απομακρύνει τον αλκοολικό και βίαιο πατέρα, ανακαλύπτει την σχέση του γιο της και παρά το σοκ, στέκεται δίπλα στο ερωτευμένο ζευγάρι. Η ταινία κλείνει με μία μεγάλη γιορτή.

2. Shelter
Ταινία του 2007, όπου ένας καλλιτέχνης νεαρός, για να βοηθήσει την οικογένειά του, παρατάει την καλλιτεχνική του καριέρα. Στο μεταξύ ερωτεύεται τον αδελφό του κολλητού του και δεν ξέρει τι να κάνει. Στο τέλος, γίνονται ζευγάρι με την πλήρη αποδοχή από τις οικογένειές τους σ’ ένα φινάλε πολύ αισιόδοξο, που θα σας ανεβάσει με τον ρομαντισμό και την θετική του ενέργεια.

3. The way He Looks
Η συγκεκριμένη ταινία αναπαράγει το ρομαντικό σενάριο στην gay εκδοχή του, όπου δύο κολλητοί ερωτεύονται και δοσμένοι στον έρωτά τους τρέχουν προς το ηλιοβασίλεμα. Ο Leonardo είναι τυφλός και μαθητής στο Λύκειο και ερωτεύεται τον καινούργιο συμμαθητή του, Gabriel. Η ταινία είναι διαθέσιμη και στο Netflix.

4. The Birdcage
Σπαρακτική κωμωδία του 1996, αμερικανικό remake της ταινίας “La Cage aux Folles“. Πρόκειται για την ιστορία του ιδιοκτήτη του Birdcage, ενός drag club, και του συντρόφου του, που είναι η star drag queen του club, Starina. Όταν ο γιος του επιχειρηματία ανακοινώνει ότι παντρεύεται μία κοπέλα από μια πάρα πολύ συντηρητική οικογένεια, οι δυο τους σκαρφίζονται μία ολόκληρη φάρσα. Παίζουν οι Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane και Dianne Wiest.

5. Maurice
Βρετανική, δραματική του 1987 βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του E. M. Forster. Η ταινία μας ταξιδεύει στις αρχές της δεκαετία του 20ου αιώνα στην Αγγλία, ότι ακολουθούμε τη ζωή ενός αγοριού ως τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής του. Ο νεαρός δυσκολεύεται με τα αισθήματά του, μέχρι που γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο του Alec Scudder, όπου παρά το συντηρητικό περιβάλλον τους, αποφασίζουν να τα παρατήσουν όλα και να ζήσουν μαζί.

6. Boys (Jongens)
Ολλανδική ταινία που εξερευνάεί τη ζωή ενός 15χρονου, που ερωτεύεται για πρώτη φορά ένα νεαρό, τον Marc. Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που μπορεί να μελαγχολήσετε, αλλά το τέλος θα σας αποζημιώσει, καθώς ο πρωταγωνιστής καταφέρεις να αποδεχτεί τον εαυτό του κι ο Marc παραμένει στη ζωή του. Θα την βρείτε κι αυτήν στο Netflix.

7. Latter Days
Ξεκαρδιστική ταινία, όπου ένας gay νεαρός, που είναι το απόλυτο party animal, ερωτεύεται το νεαρό Μορμόνο γείτονά του. Η ταινία έχει πολύ αισιόδοξο τέλος, αν και κάποια στιγμή μας ρίχνει λίγο, ίσως για να μας αποζημιώσει πολλαπλά με το φινάλε της.

8. Touch of Pink
Είναι κάποιες στιγμές που απλά θέλεις μία ελαφριά ρομαντική κομεντί, κι αυτό είναι όλο. Την συγκεκριμένη ταινία σοβαρή δεν τη λες, αλλά θα περάσεις ωραία. Πρόκειται για την ιστορία του Alim, που μετακόμισε πρόσφατα στο Λονδίνο για να αποφύγει την συντηρητική οικογένειά του. Κάποια στιγμή αποκαλύπτει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στην μητέρα του με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον δεσμό του, τον Giles. Τότε, το φάντασμα του Cary Grant εμφανίζεται για να τον συμβουλεύσει, όχι πάντα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

9. Jeffrey
Ρομαντική κομεντί του 1995, όπου μας πάει στο Manhattan κατά την περίοδο, όπου το AIDS βρισκόταν σε έξαρση. Η ταινία δεν έχει σκοτεινά σημεία, αντίθετα αφήνει πίσω τον φόβο και μας διδάσκει την χαρά της ζωής και του έρωτα. Τη στιγμή, που ο θάνατος φαντάζει πιο κοντά από ποτέ, ο πρωταγωνιστής ερωτεύεται και ξαναγεννιέται με τις αισθήσεις του να ζουν την κάθε στιγμή.

10. Big Eden
Η τελευταία μας σ’ αυτό το top 10 ρομαντική κομεντί έρχεται από το 2000, όπου μας εξιστορεί τη ζωή του Henry Hart, καλλιτέχνη, που επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη πίσω στην Μοντάνα για να φροντίσει τον παππού του. Οι κάτοικοι αποδέχονται τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο καλλιτέχνης έχει συναισθήματα για έναν παλιό του συμμαθητή, αλλά εκείνος είναι ερωτευμένος με κάποιον άλλον. Το Big Eden είναι μοναδικό στο ίδιος του, καθώς δεν αναπαριστά ούτε μία ομοφοβική στιγμή.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!