Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές

02/03/2017
από

Η Aurora, ένας θηλυκός δαίμων, ξυπνά από το βαθύ ύπνο της. Οι θεοί της ζητούν να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση της νέας εποχής. Η αποστολή της, όπως η αποστολή της αυγής, είναι να μεταφέρει τον κόσμο από το σκοτάδι της νύχτας στο φως της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, που κρατά 45 λεπτά, το στόμα της θα εκτοξεύει λέξεις ενός σπασμένου και πολυδιάστατου κειμένου, εξερευνώντας την πηγή της γλώσσας- το τραγούδι πριν γίνει τραγούδι, τη λέξη πριν γίνει λέξη.

Φωνήεντα και σύμφωνα θα διαμορφώσουν λέξεις και φράσεις, εμπνευσμένες από προφητικά ποιήματα των Φερνάντο Πεσσόα, Saint-John Perse, T.S. Coleridge και Βλαδίμηρου Νικολούζου, μαζί με κείμενα του Λουκρήτιου, του Αγ. Αυγουστίνου, του Αντονίν Αρτώ και των ορφικών δοξασιών.

Προφητεύει το νέο Αιώνα παραμένοντας ταυτόχρονα δεμένη σε ένα σπασμένο παρελθόν. Αυτό που επιθυμεί είναι ρίξει το ξόρκι της στασιμότητας στον Κόσμο.

Λειτουργεί ως διάμεσος μεταξύ των αντιθέτων. Κατά τη διαδικασία της μεταμόρφωσης, τα σχήματα της Μνήμης θα αλλάξουν προς έναν ακαθόριστο ορίζοντα: το Μέλλον.

Όλα αυτά διαδραματίζονται με φόντο ένα ερημικό, ονειρικό τοπίο κι ήχους που διαμορφώνουν ένα περίπλοκο δίκτυο από μνήμες και εξερευνούν τον ήχο της σιωπής και της αρμονίας ενός μακρινού και λιγότερο ανθρώπινου Σύμπαντος.

Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για οκτώ μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Νικολούζος , Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Χριστοδούλου, Σκηνικός χώρος: Έφη Μπίρμπα, Μουσική Σύνθεση: Βαγγελίνο Κουρεντζής, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, Κοστούμια: Ianis Chamalidy, Φωτογραφίες & teaser παράστασης: Βλαδίμηρος Νικολούζος, Παραγωγή: Res Ratio Network, Β. Νικολούζος, Ερμηνεία: Ηλέκτρα Νικολούζου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
Ημερομηνίες: 27 Φεβρουαρίου 2017 – 21 Μαρτίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη, 21:00 Διάρκεια:45 λεπτά
Εισιτήρια: 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
http://www.viva.gr/tickets/venues/theatro-roes/
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3474312




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!