Andrew Cuomo, ο κυβερνήτης που έφερε την ισότητα στη Νέα Υόρκη

28/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η θεσμοθέτηση του gay γάμου στη Νέα Υόρκη, αποτελει πάνω από όλα, προσωπικό θρίαμβο του κυβερνήτη της πολιτείας, του Andrew Cuomo, ο οποίος πλέον μπορεί να ελπίζει στους ΛΟΑΔ ψηφοφόρους για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Αλλά ποιός είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή χιλιάδων πολιτών της Νέας Υόρκης ;

Γεννημένος το 1957 στο Queens της Νέας Υόρκης, ο 53 ετών πολιτικός, είναι ο πρωτότοκος γιός του Mario Cuomo, ο οποίος ήταν και αυτός κυβερνήτης της Πολιτείας για 11 χρόνια, από το 1983 μέχρι το 1994. Ειδικός σε θέματα εργατικής κατοικίας και με έντονη δράση κατά της διαφθοράς, ο Andrew Cuomo υπήρξε γραμματέας κοινωνικής κατοικίας από το 1997 εώς το 2001, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Bill Clinton.

Από την εκλογή του ως κυβερνήτης τον Νοέμβριο του 2010, μετά από μια πετυχημένη πορεία ως γενικός εισαγγελέας από το 2006 ως το 2010, ο Andrew Cuomo μίλησε από την πρώτη στιγμή υπέρ του gay γάμου, θέτοντας τον ως προσωπική του πρωτεραιότητα. Μπορεί το στοίχημα να ήταν δύσκολο και σχεδόν άπιαστο αλλά το προσωπικό του ενδιαφέρον και ο αγώνας του τον δικαίωσαν.

Έξι μήνες μετά την εκλογή του, ο Andrew Cuomo έφερε το σχέδιο νόμου «Equality Marriage Act», το σχέδιο νόμου για την ισότητα στο γάμο. Στη γερουσία είχε ανάγκη των 32 ψήφων από τις 62 και αυτό πρίν το κλείσει η γερουσία για το καλοκαίρι στις 20 Ιουνίου. Ο Cuomo με μια εξαιρετική πολιτική θέληση, συμμετέχει προσωπικά στις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Δημοκρατικό Dean Skelos.

Ο θρίαμβος της ψηφοφορίας, με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά, τον δικαίωσαν. Μόλις μια ώρα μετά, από το Albany υπέγραφε τον νόμο. «Τους τελευταίους έξι μήνες, δεν εργαστήκαμε ως ρεπουμπλικάνοι ή δημοκρατικοί, αλλά ως πολίτες της Νέας Υόρκης. Η δημοκρατία λειτουργεί όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν και οι άνθρωποι αποφάσισαν», δήλωνε μετά την υπογραφή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΛΟΑΔ κοινότητα έχει μόνο τα καλύτερα να πει για τον κυβερνήτη. «Χειροκροτούμε τον κυβερνήτη για την πολιτική θέληση του και την πρωτεραιότητα που έδωσε στην ισότητα στον γάμο», δήλωνε σε δελτίο τύπου η Εθνική ένωση ΛΟΑΔ πολιτών, μια από τις πολλές ΛΟΑΔ οργανώσεις στις ΗΠΑ.

Αυτή η νίκη, μπορεί να τοποθετήσει τον Andrew Cuomo στο δρόμο για μια υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, υποστηρίζουν πολιτικοί συντάκτες στις ΗΠΑ. Ο Jason Ralston, γνωστός πολιτικός συντάκτης δήλωνε στη Washington Post « Όχι μόνο έδωσε λύση σε ένα σημαντικό θέμα πολιτικών δικαιωμάτων,χαρίζοντας ένα μοναδικό δώρο σε μια μεγάλη πολιτεία με πολλούς δημοκρατικούς ψηφοφόρους. Ο τρόπος με τον οποίο το έκανε είναι μοναδικός. Αν συνδυάσει κανείς αυτή την πράξη του, με όσα έχει κάνει για τη μεσαία τάξη, θα είναι στις πρώτες θέσεις για το 2016».

Ο Andrew Cuomo, ζει το τελευταίο διάστημα με την Sandra Lee, παρουσιάστρια στην τηλεόραση, ενώ μέχρι το 2003 ήταν παντρεμένος με την κόρη του Robert F. Kennedy ( δολοφονημένος το 1968 ), Kerry Kennedy με την οποία έχει τρείς κόρες.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!