Ο Trump τελικά εμμένει στις προεκλογικές θέσεις του ξεκινώντας από τα σχολεία

24/02/2017
από

Γονείς, ακτιβιστές και σύσσωμη η LGBT κοινότητα κάνει έκκληση για την προστασία των τρανς μαθητριών και μαθητών μετά την απόφαση του Trump να πάρει πίσω την ρύθμιση Obama αναφορικά με την χρήση της τουαλέτας του σχολείου, που επέτρεπε στις τρανς μαθήτριες και μαθητές να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που συμφωνεί με την ταυτότητα φύλου τους κι όχι με απαραίτητα με το βιολογικό τους φύλο.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς αναφέρει ότι: “Τόσο το Κογκρέσο, όσο και τα νομοθετικά σώματα των Πολιτειών, καθώς κι οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να χαράξουν τις πολιτικές ή να θεσπίσουν τους νόμους για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα” .

Η υπουργός παιδείας Μπέτσι Ντεβός πρόσθεσε ότι «το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπισθεί καλύτερα σε τοπικό ή πολιτειακό επίπεδο», σημειώνοντας ότι «τα σχολεία, οι τοπικές κοινότητες κι οι οικογένειες μπορούν να βρουν – και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη βρει – λύσεις που να προστατεύουν το σύνολο των μαθητών» .

Η απάντηση από τις ακτιβίστριες και τους ακτιβιστές ήταν άμεση, καθώς διαδήλωσαν κοντά στον Λευκό Οίκο, κάνοντας έκκληση για να προστατευτούν οι τρανς μαθήτριες και οι τραν μαθητές.

Η απόφαση είναι ενδεικτική του πόσο σημαντική είναι η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, δεδομένου ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2016 η πολιτεία του Τέξας δεν έχει λάβει υπόψιν της την γραμμή Ομπάμα πάνω στο θέμα για τα σχολεία.

Πηγή: abcnews




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!