1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά – Ημέρα 2η

23/02/2017

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά συνεχίζει το ταξίδι του στην αναζήτηση νέων καλλιτεχνών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, προβάλλοντας επτά ακόμη ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προκριθεί για τον τελικό διαγωνισμό. Οι παρευρισκόμενοι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν ημερήσια για το Βραβείο Κοινού του οποίου η απονομή θα γίνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στις 21.00.

Οι συμμετοχές της δεύτερης ημέρας:

Pacino’s Way

Δημιουργός: Χάρης Παντελιδάκης
Είδος: Κωμωδία
Παίζουν: Χάρης Παντελιδάκης, Κίμων Κουρής, Έλσα Σίσκου και Αργύρης Γκαγκάνης
Σύνοψη Ταινίας:
Δυο φίλοι και συνεργάτες αναλαμβάνουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου. Για να μην κινήσουν υποψίες κλέινουν ραντεβού μαζί του. Η συνεδρία παίρνει διαφορετική τροπή απο ό,τι είχαν σχεδιάσει και η σχέση των δυο φίλων δοκιμάζεται.

Ευχάριστη μαύρη κωμωδία με ψυχαναλυτικές επιρροές και… γκανγκστερικό ύφος καθώς και ομοερωτικές νότες. 

Μύες

Δημιουργός: Κωνσταντίνος Ξενάκης
Εϊδος: Μυθοπλασία
Παίζουν: Πάνος Ξενάκης, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, κ.α.
Σύνοψη Ταινίας:
Ένας ιατροδικαστής εκμεταλλεύεται μια εξέταση ρουτίνας, μετά από μια δολοφονία, για να εκφράσει τη θεωρία του για την ανθρώπινη ανατομία.

“Χρειάζονται 92 μύες για να διαπράξεις φόνο.” 

Ιστορίες Σε Αναμονή

Δημιουργός: Δημήτρης Πανέλης
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σύνοψη Ταινίας:
Οι ιστορίες σε αναμονή είναι μικρά κομμάτια της καθημερινότητας, ανθρώπων, οι οποίοι μέσα από την εθελοντική δράση «Σε Αναμονή» που επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την χώρα, δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, στην καρδιά της κρίσης. Υπάρχουν πολλοί όμορφοι άνθρωποι εκεί έξω, με ιστορίες που μας προκαλούν να τις ανακαλύψουμε, θυμίζοντάς μας ότι, όταν ο καθένας βάζει από κάτι λίγο, το «λίγο» γίνεται πολύ.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε μία πρωτοποριακή δράση που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν σε μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες μέσω ενός συστήματος αλληλεγγύης προσφέρουν προ-πληρωμένα προϊόντα σε όσους τα έχουν ανάγκη. 

Γενέθλια


Δημιουργός: Δημήτρης Κατσιμίρης
Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Παίζουν: Θωμάς Χαβιανίδης, Αριέττα Μουτούση, Ηλίας Βαλάσης και Χρυσόθεμις Αμανατίδη
Σύνοψη Ταινίας:
Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχόμος του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Τα “Γενέθλια” απέσπασαν με διαφορά το δυνατότερο χειροκρότημα της βραδιάς, αγγίζοντας το τολμηρό ζήτημα της ενδοοικογενειακής ψυχολογικής βίας και απαξίωσης που συχνά αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για τους ΑμεΑ και τους φροντιστές τους. Η ερμηνεία της Αριέττας Μουτούση αξιομνημόνευτη, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται ίσως για μία από τις πιο ρεαλιστικές πρόσφατες αναπαραστάσεις της παθογένειας των όχι και τόσο σπάνιων τοξικών ελληνικών οικογενειών, άμεσα αντικρουόμενη όμως με την αληθινή παλλόμενη μητρική αγάπη. 

Βάσει Πιθανοτήτων

Δημιουργός: Εύα Μπαλάση
Είδος: Μυθοπλασία
Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Μιράντα Παύλου, Ηρώ Κισσανδράκη, κ.α.
Σύνοψη Ταινίας:
Ο Αλέξανδρος, είναι ένας ανθρωπος που δεν πίστεψε ποτέ στη δύναμη της τύχης. Ακολουθούσε πάντα πιστά τη λογική. Όμως πολλές φορες η τύχη έπαιξε μαζί του, έχασε πράγματα τα οποία τα είχε καλά υπολογισμένα και κερδισε άλλα που δεν υπολόγισε. Από τα 18 του χρόνια ζούσε την καθημερινότητα του βάσει πιθανοτήτων. Ο Αλέξανδρος, εν έτη 2016 βρίσκεται σε μια τηλεοπτική εκπομπή για να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο το οποίο αποτελεί και αυτοβιογραφία του “Βάσει Πιθανοτήτων” ένα μαθηματικό ημερολόγιο. Ο Αλέξανδρος πάσχει από καρκίνο, και οι πιθανότητες είναι μία προς δέκα για να ζήσει…

Λίγες Καρδιές Αγαπούν

Δημιουργός: Αλέξανδρος Ρέλλος
Είδος: Ρομαντικό Δράμα
Παίζουν: Άγγελος Κάλφας, Βασιλική Ιωαννίδου
Σύνοψη Ταινίας:
Ένα παραμύθι εκτυλίσσεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Είναι ο έρωτας κάτι παραπάνω από ένα παραμύθι;

Ο έρωτας δεν έχει ηλικία, και έτσι μία γυναίκα ερωτεύεται ένα κατά πολύ νεότερό της αγόρι. Και αφού στα παραμύθια υπάρχει πάντα καλό τέλος, γιατί να μην υπάρχει και στη ζωή;

2 Θάνατοι

Δημιουργός: Χάρης Χαρμπάτσης
Παίζουν: Ματίνα Νικολάου, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Γεωργία Ζώη
Σύνοψη ταινίας:
Χριστούγεννα. Η Γεωργία αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής. Η ζωή όμως έχει για εκείνη άλλα σχέδια. Μετά από μια οικογενειακή συνάντηση, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, η ταινία “Hysteria” του Βασίλη Σκαρμούτσου, της οποίας η προκαθορισμένη ημέρα προβολής ήταν 22/02, δεν προβλήθηκε και προβλέπεται να αποφασιστεί εκ νέου η ημερομηνία προβολής της μέσα στις επόμενες ημέρες.

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




Δες και αυτό!