Τhe Queer Archive presents: The Magic Club

H δημιουργική πλατφόρμα The Queer Archive κάνει το ντεμπούτο της στην νυχτερινή Αθήνα με ένα Magic Drag Show Party εμπευσμένο απο την γοητεία, το γκλάμουρ και τη decadence των magic-jazz clubs της παλιάς Νέας Υόρκης.

Στον ατμοσφαιρικό και επιβλητικό, gothic χώρο του El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο, ο σαγυνευτικός μάγος Tristan με την “βοηθεια” του διάσημου λονδρέζου drag περφόρμερ A Man To Pet θα συνδυάσουν με μοναδική φινέτσα, γούστο και μυστήριο το performance μαγείας με το drag show.

Στη προσπάθεια τους να σαγηνέψουν και να ξελογιάσουν τους συνδαιτυμόνες θα τους βοηθήσουν οι μουσικές επιλογές των S-for-Sugar και Κostakis για χορό ως το πρωί.

Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Τρίσταν (Γιώργος Αρκομάνης), αποτελεί μία από τις πιο ιδιάζουσες και ταλαντούχες περιπτώσεις στον χώρο της παγκόσμιας τέχνης. Η μοναδική ιδιότητά του ως μάγος, συνθέτης και μαέστρος, έκανε τον διεθνούς φήμης ταχυδακτυλουργό Michael Ammar να του χαρίσει το ψευδώνυμο «The Maestro Magician». Οι εκπληκτικές παραστάσεις του, αποτελούν ένα πρωτόγνωρο θέαμα, όπου μαγεία, μουσική, λόγος και κίνηση εναρμονίζονται, συνθέτοντας ένα νέο – συναρπαστικό πεδίο έκφρασης και νοήματος. Μέσα από εντυπωσιακές οφθαλμαπάτες, ευφυέστατα παιχνίδια μυαλού και δεξιοτεχνικές επιδείξεις ταχυδακτυλουργίας, ταξιδεύει τους θεατές σ’ έναν καθηλωτικό κόσμο, γεμάτο μυστήριο, αγωνία, χιούμορ και συναίσθημα! Ο Τρίσταν χειραγωγεί τις αισθήσεις του κοινού, μέσα από πρωτότυπες και εντυπωσιακές επιδείξεις Μαγείας -υψηλού επιπέδου-, με γνώμονα -πάντα- την ποιοτική ψυχαγωγία, μέσω της τέχνης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μοναδικότητα, δημιουργικότητα, επαγγελματική, καλλιτεχνική και αισθητική συνέπεια και γι αυτό συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους και πιο περιζήτητους Έλληνες Μάγους!

Εδώ και μία δεκαετία ο A Man To Pet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της gay κουλτούρας του Λονδίνου, με συμμετοχές και εμφανίσεις σε σημαντικά και επιδραστικά events των τελευταίων χρόνων. Οι χαρακτήρες που υποδύεται, οι εμφανίσεις που επιμελείται ο ίδιος και τα shows που παρουσιάζει είναι ένα μείγμα εκκεντρικότητας και αστείων αναφορών, φλερτάροντας συχνά με το kitsch και με τα όρια του ωραίου και του άσχημου. Ειναι ο οικοδεσποτης του διασημου cult pop up εστιατορίου Pale Blue Door του Λονδίνου με το οποίο εχει ταξίδεψει σε όλο τον κοσμο με sold out εμφανισεις παντου. Eχει κανει show σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Glastonbury και Lovebox, στο European Mtv Awards καθως και σε πετυχημένα club nights του Λονδίνου, οπως Dalston Superstore, Τhe Glory, Queen Adelaide KAI Savage, καθώς και τα concept εστιατορια Hoi Polloi και Bistrotheque. Ως τώρα έχει 4 υποψηφιότητες για τα London Cabaret Αwards.

Το Queer Archive είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2013 και έχει ως σημερινή βάση την Αθήνα. Σκοπός της είναι η ενίσχυση κυρίως -αλλά όχι μόνο- queer καλλιτεχνών στην προσπάθειά τους να οραματίζονται, να παράγουν νέα δουλειά αλλά και να επικοινωνούν με το κοινό. Από την έναρξη του το Queer Archive έχει συνεργαστεί με οργανισμούς οπως TEDx Hackney, Dalston Superstore, Hackney Picturehouse, Sin Fin Cinema, Dirty Looks NYC, The White Cubicle και έχει κάνει την παραγωγή και την επιμέλεια εκθέσεων για τους καλλιτέχνες Κωστή Φωκά και Πάολα Ρεβενιώτη. Επιπρόσθετες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους ”Lonely”, μεγάλου μήκους “He Loves Me”, καθώς επίσης και μια σειρά από εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με μερος των εσόδων να δωρίζονται σε ιδρύματα οπως το Galop και το Shelter.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

THE MAGIC CLUB
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
EL CONVENTO DEL ARTE
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
http://www.elconvento.gr/ – 210 5200602
Εναρξη 9μμ.
Magic Show σε 2 μερη, 11μμ και 12μμ.
Είσοδος €5, 9μμ – 2πμ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Magician: Tristan Magic
Magician’s Assistant / Singer: A Man To Pet
DJs: S-for-Sugar (Stathis Mitropoulos), Kostakis (Konstantinos Menelaou), A Man to Pet

Art direction: Konstantinos Menelaou
Production: The queer archive & Stathis Mitropoulos

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!