Ο Bob Mazzer πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια με το να επισκέπτεται τους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο και να φωτογραφίζει – με τη βοήθεια μιας Leica 40- άγνωστα πρόσωπα. Σήμερα, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες φωτογραφίες, καταγράφοντας τις «ζωές των άλλων», τις στιγμές αυτών των μεταφερόμενων ψυχών.

Αν κι ο ίδιος εργαζόταν τα βράδια ως μηχανικός προβολής σε κινηματογράφους πορνό, τα πρωινά συνήθιζε να επισκέπτεται τους σταθμούς για να ολοκληρώσει το απαιτητικό αυτό πρότζεκτ. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, όπως αποτυπώνεται κι από το βιβλίο του «Underground«.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!