Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ: “Είμαστε αντίθετοι στο να γίνουμε καθοδηγητές των ενηλίκων”

21/02/2017
από

Με το υπουργείο Παιδείας τα έβαλε για μια ακόμη φορά η ΟΛΜΕ, με αφορμή τη θεματική εβδομάδα και τις έμφυλες ταυτότητες στα γυμνάσια.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νικόλας Παπαχρήστος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και την εκπομπή «Breakfast» χαρακτήρισε τον σχεδιασμό του υπουργείου “πρόχειρο και αποσπασματικό”.

Νικόλας Παπαχρήστος

“Υπάρχουν καθηγητές που δεν γνωρίζουν τα αντικείμενα, ενώ καλούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με γονείς για θέματα που διχάζουν την κοινωνία όπως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Είμαστε αντίθετοι στο να γίνουμε καθοδηγητές των ενηλίκων”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.

Παράλληλα, όπως είπε, δεκάδες ΜΚΟ έχουν αιτηθεί να συμμετάσχουν στην θεματική εβδομάδα. “Άπειρες ΜΚΟ μεταξύ τους και κομματικές όπως η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας που πρόσκειται στο ΚΚΕ έχουν κάνει αιτήσεις για να μπουν στα σχολεία. Πρέπει να ελεγχθεί η είσοδος ΜΚΟ αμφιβόλων προθέσεων“. Πρόσθεσε ότι στη θεματική εβδομάδα υπάρχουν ενότητες που υπήρχαν σε μαθήματα που κόπηκαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Τέλος, ο κ. Παπαχρήστος υπογράμμισε ότι η μια εβδομάδα μακριά από τα μαθήματα αποσυντονίζει τους μαθητές. “Σταματά για μια εβδομάδα η εκπαιδευτική διαδικασία και μετά θα χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα για να προσαρμοστούν και πάλι τα παιδιά”.

Ο γγ της ΟΛΜΕ πρότεινε η θεματική εβδομάδα να περιοριστεί σε 1-2 ημέρες και με ενότητες που μπορούν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί.




Δες και αυτό!