Escape in the USA: Νέα Ορλεάνη

13/01/2017

 

 

Νέα Ορλεάνη. Καλοκαίρι. Το θερμόμετρο καθημερινά στα κόκκινα, η τζάζ στην πιο αυθεντική της μορφή και το αλκοόλ άφθονο κάθε μέρα – όλη μέρα.

To Mardi Gras World ανοίγει τις πόρτες του και με προκαλεί να ζήσω μια μοναδική εμπειρία παρέα με το πιο διάσημο καρναβάλι, στην καρδιά της Νέας Ορλεάνης. Οι μεγάλες αυλόπορτες υποχωρούν και πίσω εμφανίζεται ένας κόσμος φερμένος από μια εποχή που το καρναβάλι ξόρκιζε τους νεκρούς που είχαν ξεμείνει στον ‘απάνω’ κόσμο.

Είδα από πρώτο χέρι τι χρειάζεται για να γίνει το Mardi Gras πραγματικότητα. Σκληρή δουλειά, εκτενής προγραμματισμός και ατέλειωτο μεράκι καταλήγουν σε μια ατέλειωτη σειρά από φαντασμαγορικά άρματα.

“Η Νέα Ορλεάνη είναι ίσως πιο γνωστή για το Mardi Gras, και υπάρχει μόνο ένα μέρος που μπορείτε να το ζήσετε το χρόνο: Mardi Gras World”, μου λέει ο Barry Kern, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kern Studios και Mardi Gras World όσο εγώ δροσίζομαι με ένα κοκτέιλ με αυθεντικό μπράντι. “Σας καλώ όλους στην πόλη για να ζήσετε το Mardi Gras. Η παρέλαση ξεκινά εδώ!”

Ομολογώ – το tour αξίζει! Ο tour guide κρατάει τη μάσκα του Mardi Gras και η μαγεία μιας μοναδικής εμπειρίας στο στούντιο, όπου καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες κατασκευάζουν άρματα, μάσκες & κοστούμια για το Mardi Gras ξεκινάει. Έμάθα για την ιστορία αυτού του μοναδικού καρναβαλιού και την εορταστική παράδοση, πέρα από τη φήμη του.


Ότι ώρα κι αν είναι ο παλμός της πόλης χτυπάει στο κόκκινο. Η έντονα κολονιακή αρχιτεκτονική απλώνεται στην γραφική γειτονιά του French Quarter, όπου βρίσκεται η Bourbon street, τα νυχτερινά μαγαζιά και φαγάδικα για τους πολύ νυχτερινούς. Στη μέση του French Quarter θα βρείς την Jackson Square, με το άγαλμα του Andrew Jackson καταμεσής. Το ξενοδοχείο μου ήταν το Omni Riverfront, ένα κόσμημα φιλοξενείας, εξαιρετικά κοντά στο French Quarter. Εδώ βρίσκονται και τα περισσότερα gay bars της Νέας Ορλεάνης όπως το Bourbon Bar/Parade, το Napoleon’s Itch και το The Oz, ενώ αξιοσημείτωτο είναι ότι σχεδόν όλα τα bars είναι εξαρειτικά gay-friendly bars με τα περισσότερα να έχουν και την γνωστή rainbow flag περίφανα δίπλα στη μαρκίζα του μαγαζιού.

Η αγαπημένη περιοχή βέβαια είναι γύρω από την Frenchman street στη Faubourg Marigny, όπου όλα τα μπαρ και εστιατόρια έχουν καλλιτεχνες που ‘τζαζάρουν’ ασταμάτητα από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Σημειώνουμε τα καλύτερα τζαζάδικα: DBA, Snug Harbour & The Blue Nile, και τα καλύτερα εστιατόρια: The Three Muses και το Marigny Brasserie. Όποιος έχει διάθεση για ψώνια, μαζί και οι ντόπιοι, κατευθύνονται στην Magazine Street που συνορεύει με το Garden District. Αν σας αρέσουν τα αξιοθέατα ο καθεδρικός του St. Louis και το New Orleans City Park είναι δύο που δεν θέλετε να χάσετε.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε Po-Boys που δεν είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεστε – είναι λαχαριστά σάντουιτς με θαλασσινά (παραλαγές με κόκκινο κρέας υπάρχουν πάντα!). Η Νέα Ορλεάνη μπορεί να μην είναι η πρώτη πόλη στο νου μας όταν σκεφτόμαστε διακοπές στις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να είναι!

Μέχρι την επόμενη εξερεύνηση,

Salonikios

ΥΓ Στις βαλίτσες μόνον αέρινα καλοκαιρινά!




Δες και αυτό!