Héros de Marie des fleurs: Μαρία Διακοπαναγιώτου

13/02/2017

Η Μαρία Διακοπαναγιώτου είναι η νέα «ηρωίδα» της Marie des fleurs.

Σύμφωνα με τη δημιουργό της (Marie des fleurs):

“Η Μαρία φωτογραφήθηκε ως ο απόλυτος φαν της μυθικής εποχής της ποπ, ταυτισμένος με τα ινδάλματα του. Πρόσφατα έφυγαν μερικοί από τους τελευταίους και σπουδαιότερους εκπροσώπους της όπως ο Πρινς, ο Μπόουι, ο Τζορτζ Μάικλ και πιο πριν ο Μάικλ Τζάκσον. Έτσι σιγά σιγά σφραγίζεται μια εποχή, όπου η μουσική ήταν υπεραξία κι ο καλλιτέχνης αληθινός ήρωας. Άφθαρτος στον χρόνο κι ανέπαφος από τον υλικό κόσμο άγγιζε τα όρια του μύθου, μέσω της λατρείας και της πίστης των θαυμαστών του. Ο φαν ήθελε να γίνει ο ροκ σταρ που αγαπούσε. Δεν ήταν απλός θαυμασμός, ήταν μια πλήρης ταύτιση με το είδωλο του. Η μουσική του διαμόρφωνε τον χαρακτήρα, τα όνειρα, την φιλοσοφία του, την συμπεριφορά του, την ένδυση, τον τρόπο που ερωτευόταν ή περπατούσε. Υπήρχε μια προσωπική σχέση. Του γεννούσε το πάθος για ζωή. Στα μάτια του ήταν ένας θεός. Που τον μυούσε στην απόλυτη ελευθερία και τη λύτρωση από την καθημερινότητα. Όλα ήταν δυνατά. Υπερβατικά. Αιώνια. Ο καθένας πίστευε πως μέσα από το ίνδαλμά του κάνει κι ο ίδιος μια μικρή επανάσταση στην κοινωνία. Για αυτό και το κενό που αφήνουν οι καλλιτέχνες αυτής της δυναμικής είναι κενό υπαρξιακό για τους θαυμαστές τους, που νιώθουν πως αποχωρίζονται ένα κομμάτι του εαυτού τους. Γιατί παίρνουν μαζί τους έναν ολόκληρο κόσμο ιδανικών, τρυφερότητας και μαγείας. Σήμερα το φαινόμενο σπανίζει. Τα μεγέθη έχουν αλλάξει. Οι καλλιτέχνες είναι προσιτοί και προσπελάσιμοι μέσω της προβολής και της υπερέκθεσης των σόσιαλ μίντια. Ζούμε την εποχή της απομάγευσης και της αποκαθήλωσης των προτύπων. Ποιος θέλει να μοιάσει, να ταυτιστεί απόλυτα με κάποιον καλλιτέχνη; Ποιος καλλιτέχνης μάλλον μπορεί να μας κάνει να ονειρευτούμε, να πιστέψουμε, να αγαπήσουμε και να ζήσουμε χωρίς όρια;”

H Μαρία Διακοπαναγιώτου, εμφανίζεται στο σίριαλ “Ταμάμ” στον Αντ1, συμμετέχει στην παράσταση “Αυτή η νύχτα μένει” (10-19/2 Τεχνόπολη), ενώ κάνει πρόβες στο Eθνικό Θέατρο για την “Οπερέτα”.

Συντελεστές

Φωτογράφος: Αθηνά Λιάσκου
Hair-make up: Ρένος Πολίτης -Shiseido beauty team
Concept-Παραγωγή: Marie des Fleurs

Κιθάρα: Jack Heart, κατασκευή Άγγελος Κράλλης

Λίγα λόγια για τη στήλη:

«Μέσα από το Héros μπορείτε να δείτε γνωστά μας πρόσωπα με έναν εντελώς διαφορετικό – σχεδόν ονειρικό – τρόπο.

Οι άνθρωποι που φωτογραφίζουμε είναι πλάσματα αλλόκοτα, υπερβατικά, μυστήρια, απ΄αλλού φερμένα. Απεκδύονται για λίγο την εγκόσμια ταυτότητα και γίνονται αυτό που πάντα ήταν. Ονειρικοί ήρωες του Σαίξπηρ, του Παρατζάνοφ, του Ντέρεκ Τζάρμαν και του Τζακ Σμιθ.

Σκοπός της σειράς Héros είναι να δούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πρίσμα. Να φέρουμε στο φως την αθέατη πλευρά τους. Την ποιητική τους διάσταση. Την ομορφιά, χωρίς την αυταρέσκεια. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και φαντασία».

Δείτε τη στήλη στο νέο τεύχος του Antivirus Magazine


Οι προηγούμενοι ήρωες

Τζένη Θεωνά/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
Νίκος Μαυράκης/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
Νίκος Μαυράκης/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
mg_7753
Βασίλης Μπισμπίκης/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
Βασιλική Τρουφάκου/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
Φαίδων Καστρής/ πατήστε τη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!