Η “Boy Scouts of America” δέχεται τρανς αγόρια στην ομάδα

31/01/2017
από

Η οργάνωση “Boy Scouts of America” (Οι Πρόσκοποι της Αμερικής) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ότι τα τρανς αγόρια μπορούν να γίνουν μέλη.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από μήνυση του υπέβαλλε η οικογένεια του 8χρονου νεαρού Joe Maldonado, που τον έδιωξαν από την ομάδα στο New Jersey, λόγω της ταυτότητας φύλου του.

Από σήμερα επιτρέπεται να συμμετέχουν στα προγράμματά μας και να εγγράφονται μέλη μας όλοι οι νέοι βάσει της ταυτότητας φύλου, που σημειώνεται στην αίτηση”, λέει η Effie Delimarkos διευθύντρια επικοινωνίας.

Ο δικηγόρος του νεαρού Maldonado ισχυρίζεται ότι το τοπικό συμβούλιο στο New Jersey παραβίασε το νόμο για την προστασία της ισότητας βάση της ταυτότητας φύλου.

Το παιδί προσδιοριζόταν ως αγόρι από δύο ετών, ενώ έγινε αποδεκτό στους Προσκόπους τον περασμένο Οκτώβριο.

Αλλά μετά από τη διαμαρτυρία κάποιων γονέων, ζητήθηκε από την μητέρα του να αποδείξει ότι ο γιος της είναι αγόρι και την ενημέρωσαν ότι στην ομάδα γίνονται δεκτά μόνο αγόρια βάσει του φύλου με το οποίο γεννιούνται.
Η διευθύντρια επικοινωνίας αναφέρει: “Για περισσότερα από 100 χρόνια, η επιλεξιμότητα των παιδιών τόσο στην οργάνωση “Boy Scouts of America” όσο και σε σχολεία, αθλητικούς ομίλους κι άλλες οργανώσεις για τη νεολαία, επιλέγονται με βάσει το πιστοποιητικό γέννησης, όταν οι δραστηριότητες αφορούν σε προγράμματα συμμετοχής μόνο για αγόρια ή μόνο για κορίτσια.”

Συνεχίζει επισημαίνοντας: “Ωστόσο, τώρα πια, αυτό το κριτήριο δεν υποστηρίζεται από πολλές οργανώσεις, ενώ ο νόμος για διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.”

Η οργάνωση “Boy Scouts of America” αποφάσισε να άρει την απαγόρευση σε ανοιχτά gay προσκόπους το 2013.

Δύο χρόνια αργότερα αναίρεσε, επίσης, την απαγόρευση σε νέους άνω των 18 ετών, που μπορούν πλέον να δηλώσουν συμμετοχή ως ενήλικες αρχηγοί ή εργαζόμενοι.

Αυτό που είχε μείνει ήταν μία συμπεριληπτική πολιτική για τα τρανς μέλη.




Δες και αυτό!