Ο αγώνας των ακτιβιστών πιάνει τόπο: Ο Trump δεν ανατρέπει τα LGBT δικαιώματα

31/01/2017
από

Ο Λευκός Οίκος φαίνεται ότι κάνει μία εξαίρεση στην καμπάνια-υπόσχεση, μετά από τις συνεχείς πιέσεις από τους LGBT ακτιβιστές.

Με δήλωσή του στη New York Times ένας εκ των υπευθύνων επικοινωνίας του Προέδρου Trump δήλωσε ότι αποφασίστηκε να μην ανατρέπουν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Προέδρου Obama για τα LGBT δικαιώματα – μια υπόσχεση που λεγόταν επανειλημμένα στην προεκλογική εκστρατεία του. Αν αποφάσιζε να κρατήσει τον λόγο του, τότε θα ακυρωνόταν μονομερώς όλο το διάταγμα του Obama που προστατεύει την ισότητα στην εργασία.

Με βάση τις δημόσιες δηλώσεις από το Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου της νέας διοίκησης, η απόφαση να μην καταργηθούν τα κεκτημένα της κυβέρνησης Obama για τα LGBT δικαιώματα πάρθηκε πρόσφατα. Η Times, μάλιστα, αναφέρει, ότι η απόφαση ήταν του ίδιου του Trump.

Ο Πρόεδρος Trump συνεχίζει να σέβεται και να υποστηρίζει τα LGBTQ δικαιώματα, όπως ακριβώς έκανε και πριν την εκλογή του,” σύμφωνα με τους Times. “Ο Πρόεδρος είναι περήφανος, που ήταν ο πρώτος GOP (σ.σ.Grand Old Party) υποψήφιος που αναφέρθηκε στην LGBTQ κοινότητα κατά την ομιλία του διορισμού του, δεσμευόμενος στη συνέχεια για την προστασία της κοινότητας από τη βία και την καταπίεση.




Δες και αυτό!