Έλενα Ακρίτα: “Μιλώντας για ομοφοβία, θυμίστε μου λίγο. Πότε ορκίσατε τον Σεραφείμ υπουργό Παιδείας;”

30/01/2017
από

Η Έλενα Ακρίτα, στο τελευταίο άρθρο της στην εφημερίδα “Τα Νέα” με τίτλο “Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα των Λωτοφάγων”, σχολιάζει με τον καυστικό της τρόπο, μεταξύ άλλων, την στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ομοφοβικά και ξενοφοβικά σχόλια που ακούγονται εντός της Βουλής, καθώς επίσης και τη σχέση Εκκλησίας-Κράτους και την παρεμβατικότητα της πρώτης σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Παραθέτουμε το απόσπασμα:

Για πείτε, εκεί στη Βουλή οικογένεια σπίτι όλα καλά; Που κάποιοι λένε ό,τι κι ό,τι κι εσείς κοιτάτε αλλού μη χάσετε τους 153 σας; Τι ξενοφοβικά, τι ομοφοβικά ξερνάνε κάποιοι εκεί μέσα κανείς σας δεν τους ακούει. Κι αν τους ακούει, το ξεχνάει αμέσως. Βοηθάει κι ο λωτός.

Μιλώντας για ομοφοβία, θυμίστε μου λίγο. Πότε ορκίσατε τον Σεραφείμ υπουργό Παιδείας – γιατί εκείνη την ώρα έτρωγα ένα λωτό στα όρθια και δεν το πρόσεξα; Μέχρι τώρα η Εκκλησία μόνο στην Τριγωνομετρία δεν έχει παρέμβει. Ιστορία, Ελληνικά αρχαία, νέα, προσευχή, θρησκευτικά, διαπαιδαγώγηση σε κοινωνικά και σεξουαλικά θέματα σ’ όλα μέσα είναι. Αν εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε πρόθεση να μπουκάρετε στις εκκλησίες και να κάνετε restyling, μήπως το ίδιο πρέπει να κάνουν κι εκείνοι; Που από το άγχος σας μην τους κακοκαρδίσετε οσονούπω θα πάτε στην Βουλή με άμφια κι επιτραχήλια;




Δες και αυτό!