Μαχαίρωσε τον αδερφό του επειδή ήταν gay πριν σκορπίσει τον θάνατο στη Μελβούρνη

21/01/2017

O ελληνικής καταγωγής Jimmy Gargasoulas (Δημήτριος Γαργασούλας) είναι ο άνδρας, ο οποίος- σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily Mail- έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας άλλους 15.

Ο δράστης, πριν ξεκινήσει την επίθεση στη Μελβούρνη, είχε προσπαθήσει να μαχαιρώσει τον αδελφό του σε προάστιο της πόλης. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της μητέρας του (Emily Gargasoulas), o Jimmy τσακώθηκε με τον αδερφό του Angelo επειδή ήταν gay, κάποιες ώρες πριν την επίθεση. Έφτασε σε σημείο μάλιστα να τον μαχαιρώσει αρκετές φορές.

Το σκηνικό σημειώθηκε στις 2.15 ξημερώματα Παρασκευής στο σπίτι της μητέρας τους. Η ίδια που παραδέχτηκε στην αστυνομία το περιστατικό, δήλωσε: “Ο Jimmy μου έλεγε συνέχεια ότι θα σκοτώσει όλους τους πούστηδες και τις λεσβίες. Αυτός δεν είναι ο γιος που ήξερα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να γνωρίζουν ότι είμαι η μητέρα του”.

Μετά τον καβγά ο δράστης έφυγε με το αυτοκίνητο του. Η αστυνομία ενημερώθηκε κι άρχισε να τον καταζητά. Ενώ τον κατεδίωκαν και προτού πέσει πάνω στους πεζούς είχε θεαθεί να οδηγεί σπασμωδικά, στη συνέχεια να επιταχύνει και να πέφτει με 60 χιλιόμετρα πάνω σε ανθρώπους που περπατούσαν σε πεζόδρομο με καταστήματα.

Ένα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος δείχνει πολλούς ανθρώπους να τρέχουν να βρουν καταφύγιο μέσα σε μίνι-μάρκετ με το αυτοκίνητο να τους ακολουθεί.

“Είδαμε περίπου έξι ανθρώπους να εξοστρακίζονται από το αυτοκίνητο από εδώ και από εκεί. Είδα έναν άνθρωπο να πετιέται στον αέρα σχεδόν μέχρι το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου καθώς οι πεζοί ρίχνονταν πάνω σε ένα από τα καταστήματα”, είπε τηλεφωνικώς στο Reuters η 46χρονη Σαρν Μπέιλις.

Η Μπέιλις περιγράφει πως άκουγε τους πεζούς που χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο να ουρλιάζουν και να βαριανασαίνουν.

Έτρεξε προς τις ράγες του τραμ και μαζί με άλλους περαστικούς έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνδρα που είχε τραυματιστεί βαριά από το αυτοκίνητο.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!