Οι Amy Adams και Jeremy Renner δίνουν μια απρόσμενη προσέγγιση σε ταινία με εξωγήινους. Η σκηνοθεσία και το θέμα της ταινίας όντως είναι στην κατηγορία sci-fi και η δράση, τα γραφικά και η συμμετοχή εξωγήινων δεν λείπουν από την κλασική αμερικανιά μιας τέτοιου είδους ταινίας. Όμως αυτή η ταινία έχει κάτι περισσότερο να δώσει. Χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία (εξωγήινοι, στρατιωτικές δράσεις, υπερβολική αντίδραση της κοινωνίας στην άφιξή τους) για να τονίσει τον εσωτερικό πόλεμο ενός αθρώπου.

Μη σε ξεγελάσει η συναισθηματική αρχή της ταινίας που μπορεί και να σε ξενερώσει αν σκεφτείς ότι πήγες να δεις μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Έχει το λόγο της και είναι αυτός που θα ανατρέψει τα πάντα στο τέλος. Και ευτυχώς η ανατροπή αυτή δίνει και το δίδαγμα της ταινίας: η γνώση μπορεί να σε κάνει άλλον άνθρωπο. Μπορεί ο χρόνος για μας να είναι γραμμικός αλλά υπάρχουν δυνάμεις και νόμοι της φυσικής που μπορούν να το ανατρέψουν.

Καταλήγω λοιπόν στο εξής ερώτημα: πόσα guts έχει η Amy Adams να μην αλλάξει το μέλλον της παρότι της δίνεται η ευκαιρία να μην πονέσει από μια διπλή απώλεια; Με αυτή την ερώτηση θα φύγεις από την αίθουσα και σε προκαλώ να τολμήσεις να το αναρωτηθείς! Η απάντηση βέβαια μπορεί να κρύβεται βέβαια σε κάτι πολύ απλό: το ανθρώπινο αίσθημα της αγάπης!

Τρέξε να προλάβεις να τη δεις, δεν παίζει πλέον σε πολλές αίθουσες!