7 πράγματα που κάνεις κάθε μέρα και καταστρέφουν το σπέρμα σου

20/01/2017
από
Έχεις αναρωτηθεί τι επίδραση μπορεί να έχουν κάποιες μικρές, αθώες καθημερινές συνήθειες στο σπέρμα σου; Γνωρίζεις, ότι κάποιες από αυτές επιδρούν αρνητικά πάνω του; Τις μαζέψαμε και στις παραδίδουμε:
 
Ξενυχτάς
Κλείσε το Netfix και πήγαινε για ύπνο. Οι άντρες, που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες ή περισσότερο από 9 έχουν 31% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους, συγκριτικά μ’ εκείνους, που απολαμβάνουν 7 με 8 ώρες ύπνου, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού Fertility & Sterility.
 
Δεν προσέχεις τι λιπαντικό χρησιμοποιείς
Μερικά από τα πιο δημοφιλή λιπαντικά προϊόντα περιέχουν υδροχλωρικό οξύ, συστατικό που σκοτώνει το σπέρμα. Όταν αγοράζεις ένα λιπαντικό πρόσεχε τα συστατικά του και καλύτερα να το προμηθεύεσαι από το φαρμακείο.
 
Δεν τρως ψάρι
Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Harvard σε δείγμα 155 αντρών, έδειξε ότι εκείνοι, που είχαν εντάξει στο διαιτολόγιό τους ψάρια πλούσια με Ω-3, όπως τόνο και σολομό, παρουσίαζαν υψηλότερα ποσοστά στην ποιότητα και ποσότητα του σπέρματός τους. Ελάττωσε λοιπόν, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα και τα burger και ενίσχυσε την διατροφή σου σε ψάρι.
Πίνεις αναψυκτικά
Οι άντρες, που πίνουν περισσότερα από ένα αναψυκτικά την ημέρα έχουν χαμηλή κινητικότητα σπέρματος σε σχέση με εκείνους, που πίνουν σπάνια ή και καθόλου, με βάσει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Reproduction. Η βασική αιτία αυτού είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Αγχώνεσαι
Η έρευνα εδώ έρχεται από το Πανεπιστήμιο Columbia, όπου σχετική μελέτη αποδεικνύει, ότι τα υψηλά ποσοστά άγχους επιδρούν στην ποιότητα του σπέρματος. Ανεξάρτητα από την διατροφή σου καλό είναι να βρίσκεις τρόπους να εκτονώνεις το άγχος σου με γυμναστική, τρέξιμο ή ό,τι άλλο σε χαλαρώνει.
 
Βάζεις το κινητό στην τσέπη
Η ακτινοβολία από το κινητό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο, που κινούνται τα σπερματοζωάρια, καθώς και το πλήθος τους, ενώ υπάρχει υψηλός κίνδυνος να βλάψει το DNA τους. Η θερμότητα δε, που αναπτύσσεται επηρεάζει την παραγωγή τους. Γι’ αυτό, καλύτερα επέλεξε την τσέπη του jacket σου ή την τσάντα σου.
 
Πίνεις πολύ αλκοόλ
Αν συνοδεύεις το φαγητό σου με μπύρα ή κρασί είναι οκ. Αν όμως έχεις τη συνήθεια να πίνεις περισσότερα από 25 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα αυτό σε οδηγεί σε μείωση της ποιότητας του σπέρματος. Μάλιστα, όσοι πίνουν περισσότερα από 40 ποτά την εβδομάδα έχουν 33% λιγότερο σπέρμα και 51% λιγότερο υγιές σπέρμα συγκριτικά με εκείνους που πίνουν 1 με 5 ποτά.



Δες και αυτό!