Η διαφήμιση από την Αυστραλία που αναστάτωσε τις χριστιανικές οργανώσεις

19/01/2017
από

Το περασμένο φθινόπωρο η επωνυμία Volley δημιούργησε μία σειρά από φωτογραφίες και βίντεο με ημίγυμνα ζευγάρια για να διαφημίσει τα παπούτσια τένις που εμπορεύεται.

Στην Αυστραλία δεν επιτρέπεται (ακόμη) ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αν κι ο αριθμός των οργανώσεων που στηρίζουν την ισότητα στο γάμο ολοένα κι αυξάνεται.

Οι χριστιανικές οργανώσεις αντιτίθενται έντονα σε οποιαδήποτε νομική αλλαγή ενώ σε σχέση με την εν λόγω διαφημιστική campaign αντιδρούν, όχι μόνο στη θέα των ημίγυμνων ζευγαριών, αλλά κυρίως απέναντι στην παρακάτω φράση:

We’re young and we’re rooting for change … so don’t tell us who to love”.

Σημειώστε, ότι η λέξη “rooting” μπορεί στα αμερικάνικα να αποδίδεται ως “cheering”, στα αυστραλιανά, όμως σημαίνει “fucking”.

Μάλιστα, η Australian Cristianity Lobby, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι παρά τις επανειλημμένες πιέσεις προς την Volley, ώστε να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες και το βίντεο, δεν έχει γίνει καμία “πρόοδος“. Δεσμεύεται δε, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την “προστασία των παιδιών μας“, ενώ κάνει έκκληση στους γονείς, να μην εμπορεύονται τα προϊόντα του brand για τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ εμείς απολαμβάνουμε το βίντεο.

https://youtu.be/PB8-n4YrWHQ




Δες και αυτό!