Υπέροχες LGBT+ γυναίκες φωτογραφίζονται για τον καρκίνο του μαστού

14/01/2017

H συλλογή φωτογραφιών με τίτλο “Beautiful LGBTI Women” έχει εναν διπλό σκοπό. Να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας αλλά και ένα σχετικά με την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Υπεύθυνη για αυτά τα ασπρόμαυρα πορτραίτων γυναικών που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα είναι η φωτογράφος Lisa White. Η φωτογράφος από την Αυστραλία συνεργάστηκε με την οργάνωση reastScreen Victoria, η οποία θέλει να ενθαρρύνει τις γυναίκες για περισσότερους προληπτικούς ελέγχους.

“Καλέσαμε 20 γυναίκες να συμμετέχουν και είχαμε περισσότερες από 40 απαντήσεις”, εξήγησε η ίδια στο Mashable. “Οι γυναίκες που συμμετείχαν ήταν μεταξύ 26 και 76 ετών, οι περισσότερες όμως ήταν πάνω από 50. Αποφασίσαμε να τις φωτογραφίσουμε όλες. Όλες τους ήθελαν να βοηθήσουν και να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα των LGBTI γυναικών”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!