Αυτά είναι τα καλύτερα LGBT βίντεο κλιπ για το 2016

21/12/2016

Αυτό τον χρόνο οι LGBT καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τα βίντεο των τραγουδιών τους για να περάσουν το δικό τους μήνυμα διαφορετικότητας.

Ας δούμε τα καλύτερα (κατά τη γνώμη μας) LGBT βίντεο κλιπ για το 2016.

1) “The Greatest” – Sia ft. Kendrick Lamar

Η Maddie Ziegler επιστρέφει για αυτό το τραγούδι της Sia. To εν λόγω βίντεο που σκηνοθετήθηκε από την Sia και τον Daniel Askill αποτίει φόρο τιμής στα 49 θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο. Το βίντεο χρησιμποιεί την Ziegler κι άλλους 49 νεαρούς χορευτές για αναπαραστήσουν τα μέλη της LGBT κοινότητας που έχασαν τη ζωή του με αυτόν τον τόσο τραγικό τρόπο.


2) “Nikes” – Frank Ocean

Μια μέρα μετά την κυκλοφορία του visual άλμπουμ του “Endless“, ο Frank Ocean κυκλοφόρησε και το δεύτερο studio άλμπουμ (Blonde) μαζί με το πρώτο βίντεο του τραγουδιού “Nikes“. Το βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Τyrone Lebon και περιλάμβάνει μια συγκλονιστική σειρά εικόνων φαντασίας και πολλών άλλων.


3) “Faint of Heart” – Tegan & Sara

Το τραγούδι αυτό σκηνοθετήθηκε από τον Devon Kirkpatrick και έτυχε να γυριστεί μια μέρα μετά την επίθεση στο Ορλάντο. Το βίντεο απότυπώνει την LGBT δύναμη, χρησιμοποιώντας LGBT συγγραφείς, ακτιβιστές και καλλιτέχνες.


4) “High School Never Ends” – Mykki Blanco ft. Woodkid

Το βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Matt Lambert και αναπαριστά την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στην αγροτική Γερμανία. Αφηγείται επίσης την ιστορία queer ατόμων σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.


5) “Million Reasons” – Lady Gaga

Στό βίντεο κλιπ αυτό η Lady Gaga μας αποδεινύει ότι μπορεί να φορέσει ένα εκατομμύριο καπέλα. Το βίντεο συνεχίζει απ΄εκεί που μας άφησε το “Perfect Illusion“.


6) Desire” – Years & Years ft. Tove Lo

Ο τραγουδιστής Olly Alexander είδε το βίντεο του Desire ως μια ευκαρία για να πει την ιστορία της queer oικογένειάς του.


7) “Trash” – Tyler Glenn

Ο τραγουδιστής των “Neon Trees”, Tyler Glenn, έκανε coming out ως gay το 2014. Σ΄αυτο το συγκινητικό βίντεο ο Tyler παίρνει θέση στις ομοφοβικές θεωρίες την εκκλησίας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!