Συνέντευξη: Λήδα Τουλουμάκου

17/12/2016

Το δεύτερο επεισόδιο, της θεατρικής σειράς Αντεροβγάλτης, με τίτλο “Στα ίχνη του Μονόκερω” παρουσιάζεται από την ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια σειρά τεσσάρων επεισοδίων με κεντρικό θέμα τη δράση ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Τζακ Αντεροβγάλτη. Εμείς μιλήσαμε με την ηθοποιό Λήδα Τουλουμάκου για να μάθουμε περισσότερα για αυτό το επεισόδιο που έρχεται να καθηλώσει νέους θεατές και τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς.

Τι πραγματεύεται η παράσταση;

Η δράση ενός από τους πλέον συζητημένους κατά συρροή δολοφόνους είναι η εκκίνηση μιας ιστορίας μυθοπλασίας γύρω από τον Αντεροβγάλτη. Πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα μπλέκονται σε μια –όχι βιογραφική- θεατρική σειρά που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια.

Τι θα δούμε σ΄ αυτό το επεισόδιο;

Με το δεύτερο επεισόδιο μπαίνουμε βαθιά στην αναζήτηση του δολοφόνου. Όλοι όσοι είναι στην πλευρά αυτών που ψάχνουν, θα βρουν τον εαυτό τους κατά κάποιο τρόπο εμπλεκόμενο, και έτσι η αναζήτηση του δολοφόνου γίνεται πια προσωπική υπόθεση. Καθοριστικός παράγοντας και πανίσχυρο όπλο, ο φόβος.

Μιλήστε μας λίγο για τον ρόλο σας;

Είναι η Βιρτζίνια Ντορσέτ. Τη φωνάζουν Ντάστυ. Ντετέκτιβ. Είναι μια γυναίκα μέσα σε έναν κατά κανόνα ανδροκρατούμενο επαγγελματικό χώρο. Ο ίδιος ο δολοφόνος -όπως είδαμε στο πρώτο επεισόδιο- θα απαιτήσει με γράμμα του να αναλάβει την υπόθεσή του η Ντάστυ. Εκείνη θα πάρει για βοηθό της μια άλλη ντετέκτιβ, την Τζέιν Μακ Γκίλις. Η αρχή της υπόθεσης βρίσκει την Ντάστυ μόλις δύο χρόνια εγκατεστημένη στη Βοστώνη, έπειτα από την επιστροφή της από την Αλάσκα όπου και την είχαν μεταθέσει για 10 χρόνια. Από την Αλάσκα γυρίζει με τη φίλη της, Άλις.

Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες;

Ο ρυθμός της παράστασης εντός και εκτός σκηνικού χώρου είναι ένα ζήτημα που πρέπει ολόκληρη η ομάδα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να διαχειριστεί με ακρίβεια. Ο ηθοποιός καλείται να είναι υπ’ ατμών τόσο επάνω στη σκηνή και ανάμεσα στους διαφορετικούς σκηνικούς τόπους, όσο και εκτός σκηνής υπηρετώντας μια χορογραφία που εσείς δεν θα δείτε ποτέ! Βρισκόμαστε σε μια φρενίτιδα παρόμοια με αυτή των ηρώων.

Τι ρόλο παίζει η σεξουαλικότητα στην πλοκή;

Ο κατά συρροή δολοφόνος σκοτώνει προκειμένου να καλύψει βαθιές ψυχολογικές του ανάγκες. Τα αίτια δεν είναι οικονομικά ή αίτια επιβίωσης, αλλά η ψυχική του ικανοποίηση. Υπό αυτήν την έννοια, η σεξουαλικότητα ενδέχεται να είναι ένα κενό το οποίο ο δολοφόνος με τις πράξεις του πασχίζει να καλύψει. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δε, ο δολοφόνος σκοτώνει κατά κύριο λόγο πόρνες και ανθρώπους που εν γένει θεωρεί μολυσμένους, θέλοντας να τους τιμωρήσει-εκδικηθεί ή ίσως σώσει, από τον «βρώμικο» εαυτό τους.

Ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης;

Όσο γι’αυτό, είναι κρυμμένο «στα ίχνη του μονόκερω».

Πως επιτυγχάνεται όλη αυτή η αίσθηση του τρόμου;

Η κινηματογραφική ματιά της σκηνοθεσίας οδηγεί τον θεατή να λειτουργήσει ο ίδιος σαν κάμερα, εστιάζοντας κάθε φορά, με την καθοδήγηση του φωτός, σε ένα διαφορετικό σκηνικό τοπίο στο χώρο. Και όλο αυτό μέσα σε ένα υποβλητικό ηχητικό περιβάλλον που υπογραμμίζει την αφήγηση.


Πληροφορίες 

Rabbithole: Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Είσοδος: 15 ευρώ / 10 ευρώ (φοιτητικό) / 8 ευρώ (ανέργων – ατέλειες)

 εισιτήρια των τριών επεισοδίων: 35 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου).

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 5249903, ώρες κρατήσεων: 10.00 – 14.00

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!