Το Τσαντ θα γίνει σύντομα η 77η χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία

16/12/2016

Έναν νέο νόμο που ποινικοποιεί το gay σεξ πέρασε πρόσφατα το Τσαντ.

Η βουλή αυτής της αφρικανικής χώρας υιοθέτησε έναν νέο ποινικό κώδικα, με στόχο να κάνει την ομοφυλοφιλία (ανδρών και γυναικών) έγκλημα.

Αν και ακόμα εκκρεμεί η υπογραφή του προέδρου Idriss Déby, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο νόμος θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, κάνοντας το Τσαντ τη 77η χώρα παγκοσμίως που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Οι χώρες που ποινικοιποιούν την ομοφυλοφιλία

Για την ιστορία, ο νόμος αυτός είχε αρχικά προταθεί το 2014, χωρίς τελικά να περάσει.

“Η ομοφυλοφιλία είναι καταδικασμένη απ’ όλες τις θρησκείες. Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε κάτι που απορρίπτει ο ίδιος ο Θεός, μόνο και μόνο γιατί οι Δυτικοί το λένε”, υποστήριξε ο Delwa Kassire Coumakoye, ο πρώην πρωθυπουργός του Τσαντ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!