Ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών υποστήριξε σήμερα ο εισηγητής στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να μην αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που έκρινε μη νόμιμο τον γάμο δύο ομοφυλοφίλων ανδρών που είχε γίνει στην Τήλο.

Ο αρεοπαγίτης εισηγητής της υπόθεσης κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα υποστήριξε ότι από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και από την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και έκρινε αναγκαία τη θέσπιση με ρητή νομοθετική διάταξη του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίχτηκε ότι:

Ο Αστικός Κώδικας αντιλαμβάνεται μέσω των διατάξεων του τον γάμο μόνο μεταξύ ετερόφυλων, η δε αναφορά των διατάξεων του Α.Κ. πλέον, σε «συζύγους» και «μελονύμφους», ουδόλως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έγινε για να καταδείξει ότι εφεξής «αναγνωρίζει» πολιτικό γάμο και μεταξύ ομοφύλων, αλλά μάλλον ότι υιοθετήθηκε αυτή η φρασεολογία για λόγους νομοτεχνικούς.
Από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΑ), δεν συνάγεται καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της αναγνώρισης πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, αφού και εκεί διακρίνονται τα δύο φύλα.
Το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την αναίρεση κατά του εφετείου Δωδεκανήσου έχει ζητήσει ένα ομόφυλο ζευγάρι ανδρών που το δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο τον γάμο μεταξύ τους.

πηγη: efsyn.gr

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!