LGBT οικογένειες πολλών αστέρων…

11/12/2016

Η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου αποτελούσε πάντοτε ανεξάντλητη πηγή κριτικής και πολλές φορές καταδίκης. Αυτά για τους «κοινούς θνητούς». Το σκάνδαλο όμως του να είσαι LGBT στο Χόλιγουντ, σήμαινε συχνά το τέλος της καριέρας ενός σελέμπριτι. Ακόμα κι όταν οι ίδιοι δεν ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αλλά κάποιο οικογενειακό μέλος, το χτύπημα στη δόξα τους ήταν σοβαρός λόγος να το κρατούν ως «ένοχο» μυστικό και οι εκάστοτε συγγενείς τους να έχουν άλλον έναν ακόμη λόγο να νιώθουν ένοχοι. Όχι πια, oι παρακάτω αστέρες είναι ένα μικρό δείγμα του πως αλλάζουν οι καιροί και η αποδοχή γίνεται στο φως της ημέρας και της δημοσιότητας.

Robert De Niro

Πρόσφατα τιμήθηκε με το τιμητικό βραβείο των GLAAD Media Awards, ενώ μίλησε για τη σημασία της διαφορετικότητας και δήλωσε και πάλι παρών στους αγώνες της LGBT κοινότητας για σεβασμό και ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Η σχέση του Robert De Niro με την LGBT κοινότητα είναι πολύ στενή, λόγω του πατέρα του, Robert De Niro του πρεσβύτερου, διάσημου ζωγράφου που πέθανε το 1994 χωρίς ποτέ να αποκαλύψει πως ήταν γκέι. Το «outing» του ανέλαβε ο Robert De Niro ο νεότερος, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του πατέρα του, επιμελήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του με τίτλο «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» που προβλήθηκε στο ΗΒΟ το 2014 και δήλωσε στο πλευρό των αγώνων της κοινότητας για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.


Adam Levine

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Maroon 5» έχει έναν λόγο παραπάνω να μετέχει σε LGBT οργανώσεις, αφού μ΄αυτόν τον τρόπο στηρίζει και τον gay αδελφό του Michael. O ίδιος, μιλώντας γι΄αυτόν, είχε δηλώσει: “Δεν υποστηρίζω καμία θεωρία που θέλει η σεξουαλικότητα ενός ατόμου να επηρεάζεται. Πιστέψτε με, γεννιέστε μ΄αυτό. Ο αδερφός μου είναι gay και το γνωρίζαμε απ΄όταν ήταν δύο ετών. Όλοι το γνωρίζαμε”.


Cher

Η γνωστή τραγουδίστρια για πρώτη φορά για τον τρανς γιο της Chaz, στην εκπομπή της Οprah το 2011. “Αυτό είναι που κάνει να γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι. Μ΄αρέσει τόσο πολύ που είμαι γυναίκα. Αν ξυπνήσω αύριο και εξακολουθώ να νιώθω έτσι αλλά είμαι σ΄ένα άλλο σώμα; Θα σκεφτόμουν ότι θέλω να φύγω απ΄εδώ μέσα”.


Anne Hathaway

Η οσκαρική ηθοποιός έχει επίσης έναν gay αδελφό που τον λένε Michael, ενώ έχει αναδειχθεί σε φύλακα άγγελο του αλλά και μεγάλη προασπίστρια των LGBT δικαιωμάτων. Η Hathaway υποστήριξε ότι όταν έκοψε τα μαλλιά της για τις ανάγκες της ταινίας Les Miserables ήταν ολόιδια με τον Michael. Όπως, χαρακτηριστικά δήλωσε, όταν ο αδελφός της έκανε coming out, οικογενειακώς εγκατέλειψαν τον Καθολικισμό μιας και η θρησκεία δεν αποδέχεται τους gay. “Ξέρεις, όταν έχεις να κάνεις με οικογένεια και κάποιος διακρίνει την οικογένειά σου, όταν κάποιος δε δέχεται την οικογένειά σου, αποφασίζεις ότι απλά δεν σ΄αφορά”.


Chris Evans

Ο Captain America, αυτό το υπέροχο αγόρι που ακούει στο όνομα Chris Evans, μας δίνει άλλον ένα λόγο να τον αγαπάμε. Αγαπάει υπερβολικά τον gay και επίσης ηθοποιό αδελφό του Scott. Μάλιστα, όπως υποστήριξε σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Scott έγινε η αιτία να αγαπήσει τα gay άτομα. “Ναι, έχω έναν gay αδερφό. Είμαι εντάξει με τα gay άτομα. Κάνω παρέα με τον Scott και τους gay φίλους τους, οι οποίοι είναι ξεκαρδιστικοί. Είναι τα πιο αστεία άτομα που γνωρίζω. Πιστεύω ότι μητέρα μας προσευχόταν να βγει κάποιος απ΄εμάς gay.”


Ariana Grande

Η “μικροσκοπική” ποπ τραγουδίστρια με εκατομμύρια θαυμαστές γίνεται πραγματικά θηρίο όταν κάποιος προσβάλλει τον gay αδελφό της Frankie, ο οποίος μας προσέφερε πικάντικο θέαμα με τη συμμετοχή του στο reality show «The Big Brother». Η Ariana ακολουθώντας το παράδειγμα της Hathaway αποκήρυξε τον καθολικισμό για χάρη του αδερφού της. «Όταν είπαν στον αδερφό μου ότι ο θεός δεν τον αγαπάει επειδή είναι gay, σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι σωστό.Έχασα την πίστη μου όταν ο Πάπας είπε ότι οτιδήποτε αγαπώ είναι κακό. Υποστήριξε ότι ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι gay και είναι αμαρτωλός και ότι πρέπει να καεί στην κόλαση. Και ότι ο Χάρι Πότερ είναι αμαρτία. Και οι εργαζόμενες γυναίκες. Δεν άντεξα! Αρκετά. Πρώτα οι gay, μετά ο Σφουγγαράκης και τώρα ο Χάρι Πότερ; Βγείτε έξω από το σπίτι μου!».


Collin Farrell

Ο Ιρλανδός ηθοποιός που έγινε κουμπάρος στον γάμο του gay αδελφου του Eamon. Ο Farrel υπήρξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των gay γάμων στην Ιρλανδία. Μάλιστα, λίγο πριν το δημοψήφισμα δημοσίευσε μια επιστολή που διηγείται την ιστορία του, όταν ανακάλυψε με έκπληξη και περιέργεια ότι ο αδερφός του δεν είχε τις ίδιες σεξουαλικές αναζητήσεις με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. “Ένιωσα περιέργεια γιατί ήταν διαφορετικό από ό,τι ήξερα μέχρι τότε. Δεν μου φάνηκε όμως αφύσικο. Απλώς ήξερα ότι στον αδερφό μου αρέσουν τα αγόρια. Και επαναλαμβάνω, δεν μου φάνηκε αφύσικο. Ο αδερφός μου Ιμον δεν διάλεξε να είναι ομοφυλόφιλος. Διάλεξε να φορά eyeliner στο σχολείο, κι αυτό οδήγησε στο να δέχεται καθημερινό βασανιστικό bullying στα χέρια των συμμαθητών του. Ηταν όμως πάντα περήφανος για τον εαυτό του. Ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι τον περιγελούσαν, χρησιμοποιούσε την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του ως όπλο απέναντι στη σκληρότητά τους. Δεν ξέρω πού είναι σήμερα αυτά τα παιδιά που τον βασάνιζαν και τον χτυπούσαν καθημερινά. Ισως κάποιοι από αυτούς να έχουν βρει τη γαλήνη και να έχουν ξεχάσει το οδυνηρό παρελθόν. Ξέρω όμως πού είναι ο αδερφός μου. Είναι στο σπίτι του στο Δουβλίνο και ζει ειρηνικά κι αγαπημένα με τον σύζυγό του εδώ και χρόνια. Είναι το υγιέστερο και πιο ευτυχισμένο ζευγάρι που γνωρίζω”.


Lena Dunham

Η πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα της τηλεοπτικής σειράς «Girls» έχει πολύ στενή σχέση με τη λεσβία αδελφή της Grace. Στήριξε ιδιαίτερα την προσπάθεια των LGBT ακτιβιστών στον αγώνα τους για την καθολική νομιμοποίηση των gay γάμων στις Η.Π.Α, σε σημείο μάλιστα που η ίδια και ο σύντροφος της Jack Antonoff αρνήθηκαν να παντρευτούν μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα. “Η αδερφή μου είναι λεσβία και δεν αισθανόμαστε καλά να κάνουμε κάτι που η ίδια δεν έχει το δικαίωμα να κάνει”. Η Dunjam πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία της αδελφής της “Tiny Funiture”.


Madonna

Φυσικά και η Madonna, το μεγαλύτερο LGBT ΙCON όλων των εποχών, έχει έναν gay αδερφό, αν και η σχέση τους περνά από πολλές δυσκολίες. Ο ίδιος έγραψε ένα βιβλίο για την αδερφή του το 2008. H Madonna μιλώντας για τον αδερφό της, είχε πει πριν ένα χρόνο: “Μπορώ να πω ότι μιλάμε και πάλι. Είμαστε και πάλι φίλοι. Χρειάστηκε χρόνος, με πλήγωσε πολύ. Πέρασαν αρκετά χρόνια σιωπής αλλά πιστεύω στη συγχώρεση και πιστεύω ότι νιώθει άσχημα για όλο αυτό. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά”.


Cindi Lauper


Μιλώντας για τη λεσβία αδερφή της Ellen, η τραγουδίστρια του “Girls Just Wanna Have Fun”, είχε δηλώσει στο παρελθόν: “Η αδερφή μου είναι λεσβία και είναι ένα από τα πιο φανταστικά άτομα που γνωρίζω. Είναι ένα οικογενειακό θέμα. Αν δεν μπορείς να στηρίξεις τα άτομα μέσα στην οικογένειά σου, ποιον θα στηρίξεις “Όταν η Εllen έκανε coming out σ΄εμένα, απλά της έδωσα τη μεγαλύτερη αγκαλιά και της είπα ότι την αγαπώ. Αλλά το γνώριζα εδώ και πολύ καιρό”.


Roseanne Barr

Η γνωστή ηθοποιός έχει μια λεσβία αδερφή (Geraldine) και ένα gay αδελφό (Ben). Αν και η Roseanne πάει από σχέση σε σχέση, τα αδέλφια της έχουν σταθερές σχέσεις 25 και 26 χρόνια αντιστοίχως (στερεότυπα, φάτε τη σκόνη τους)!


Chloe Grace Moretz

Η κουκλίτσα ηθοποιός, έχει 4 αδελφούς, εκ των οποίων οι δύο είναι gay: Trevon και Collin. Αυτό που την ενοχλεί είναι οτι τα αδέλφια της έπρεπε να κάνουν coming out, κάτι που για εκείνη – και για πολλούς από εμάς- δεν έπρεπε καν να χρειάζεται εξαρχής. “Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου πρέπει να πούμε με λέξεις τι είμαστε. Κανένα δεν θα έπρεπε να νοιάζεται για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, για το χρώμα του δέρματος ή για το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα”.


Catherine Zeta-Jones

Ο αδερφός της Catherine Zeta-Jones είναι gay και εργάζεται κι αυτός στο Χόλιγουντ.


Richard Gere

Και ο πασίγνωστος ηθοποιός Richard Gere έχει έναν gay αδερφό. Οι φήμες θέλουν το Gere να ζητάει τη βοήθεια του αδερφού του για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Max στην παράσταση Bent στο Broadway.


Ryan Kwante

Θερμός υποστηρικτής των LGBT δικαιωμάτων, αλλά και του gay αδερφού του είναι ο – true blood – ηθοποιός Ryan Kwanten. “Ήταν περίπου 18 ετών όταν έκανε coming out και μπορώ να σου πω ότι από τότε έγινε ένας καλύτερος άνδρας. Η πραγματική ομορφιά του βγήκε προς τα έξω”.

antonia_kydonaki

Εγώ που λέτε , είμαι ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα.
Όχι με το κλασσικό τρόπο , " δεν έπαιζα με κούκλες, έπαιζα μπάλα και ήθελα να με φωνάζουν Αντώνη ." Έπαιζα με κούκλες, αν νοείται παιχνίδι το να προσπαθείς για ώρες να βάλεις το πόδι της κούκλας στη θέση του κεφαλιού της - το κεφάλι το έβαζα στην άκρη του μολυβιού και το στήριζα με λαστιχάκια. Μακάβρια δημιουργία αλλά η τέχνη δεν έχει όρια , 'νταξ;
Μεγαλώνοντας ανακάλυψα οτι οι κούκλες ωχριούν μπροστά στην αγάπη μου για τους άνδρες. Το μεσαίο μου όνομα είναι "Σύμμαχος " με όλη την έννοια της λέξεως και έχω την ελπίδα οτι θα ζήσω να δω έναν συνολικά αποδεκτό πολύχρωμο κόσμο. Θα με βρείτε μπροστά από μια μονταζιέρα να αρχειοθετώ τηλεοπτικές ειδήσεις , μπροστά από έναν υπολογιστή να τουϊτάρω με porn stars στις ΗΠΑ/ να διασκεδάζω κόσμο στο facebook με τα posts μου και αγκαλιά με το ηλεκτρονικό μου βιβλίο να χάνομαι σε κόσμους φανταστικούς και τόσο , μα τόσο καλύτερους από δαύτον που ζούμε. Παρακάλια για αυτόγραφα , στο [email protected]




Δες και αυτό!