Οι 10 αγαπημένες τηλεοπτικές φιγούρες της LGBT κοινότητας

30/11/2016

Με το τηλεοπτικό τοπίο να αλλάζει για τα καλά είπαμε να θυμηθούμε όλες εκείνες τις ελληνικές τηλεοπτικές φιγούρες που ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν, «δοξάστηκαν» από την LGBT+ κοινότητα και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Γι’ αυτό, λοιπόν, ζητήσαμε από το κοινό του Antivirus να ψηφίσει τον δικό του αγαπημένο τηλεοπτικό χαρακτήρα και σας παρουσιάζουμε τους δέκα δημοφιλέστερους, όπως εσείς τους επιλέξατε.

1. Ντένη Μαρκορά (Δύο Ξένοι)

Ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας όλων των εποχών. Η Ντένη είναι μία πλούσια χήρα, ιδιοκτήτρια της «Ντεν Μαρ Productions»,και πάνω απ’ όλα, μητέρα του Κωνσταντίνου. Κάνει τα αδύνατα δυνατά να σμίξει τον Κωνσταντίνο με τη Μαρίνα. Το στόμα της στάζει δηλητήριο και διακρίνεται για την εκρηκτική της προσωπικότητα. Δεν πάει πουθενά χωρίς τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή, ένα Evian και μία λακ για φρεσκάρισμα. Ντύνεται πάντα σε μονοχρωμία, χωρίς να διστάζει να «πετάξει» και μία πρόχειρη γούνα πάνω της. Είναι δαιμόνια, πληθωρική, υπερβολική, απεχθάνεται μετά βδελυγμίας τη Νίνα και αγαπάει να τσακώνεται με τη Μαρούσκα και τη Φλωράνς. Κάθε της ατάκα αφήνει εποχή και γίνεται σλόγκαν, με αποκορύφωμα το εξτράβαγκαντ παραλήρημα της «Χριστέ μου, τι ακούω και δε σωριάζομαι». Αξίζει, επίσης, να θυμηθούμε την ιστορική της ατάκα «Με ένα εισιτήριο διαρκείας είσαι πάντα ασφαλής. Με έναν άνδρα ποτέ».

2. Κορίνα Μητροπούλου (Εγκλήματα)

Η Κορίνα Μητροπούλου είναι κόρη του Αριστείδη και αδελφή του Αχιλλέα. Έχασε την οικογένεια της από μικρή, περιπλανήθηκε στους πέντε δρόμους με τη ζωή να την αναγκάζει να γίνει ιερόδουλη. Είναι μία σωστή σταρ. Επιδίδεται σε μουσικοχορευτικά σόου, τραγουδάει και κάνει στριπτίζ σε underground αθηναϊκές πίστες. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και λατρεία στους άνδρες. Όλους τους άνδρες, χωρίς να κάνει διακρίσεις, ενώ είναι πάντα έτοιμη να τους υποδεχτεί όλους στο σπίτι της. Λατρεύει οτιδήποτε περιλαμβάνει φτερά, πούπουλα, παγιέτες και στρας. Είναι πάντα χαρούμενη, πρόσχαρη, ετοιμόλογη και διακρίνεται για την παιδική της αφέλεια. Αγαπημένες της φίλες είναι όλες οι drag queens, αλλά πρώτη και καλύτερη, η Ρεββέκα. Την καρδιά της Κορίνας καταφέρει να κλέψει ο γιατρός Παύλος Λογαράς, αλλά παντρεύεται, παρά τη θέληση της, τον αγρότη Φώτη Κουτσούμπα. Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμός στη ζωή της Κορίνας, αφού μετά το θάνατο του Φώτη κληρονομεί την αμύθητη περιουσία του και αποσύρεται από το επάγγελμα της.

3. Σωσώ Παπαδήμα (Εγκλήματα)

Η Σωσώ είναι σατανική, αδίστακτη και δολοπλόκα. Είναι σύζυγος του Αλέκου, τον οποίο θέλει να σκοτώσει μόλις αντιλαμβάνεται ότι την απατά με τη Φλώρα, την οποία σιχαίνεται. Αγαπημένο χρώμα της το μαύρο. Κολλητή της φίλη, η Πέπη, την οποία κάνει ό,τι θέλει και δε διστάζει να την «ξεφτιλίσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όταν υποβάλλεται σε ανάδρομη ύπνωση, ξαφνικά γίνεται καλός άνθρωπος και μένει έγκυος. Στο τέλος, η πανούργα Σωσώ καταφέρνει να σκοτώσει όλους τους χαρακτήρες της σειράς, αλλά και τον Αλέκο. Αγαπημένη της ατάκα που δε θα ξεχάσουμε: «Ουφ, πλήττω».

4. Σάσα Παπαδήμα (Ντόλτσε Βίτα)

Η Σάσα είναι κολλητή της Χριστίνας Μαρκάτου, αλλά παράλληλα, και η γνωστή ζωντοχήρα της Φιλοθέης με το αβυσσαλέο ντεκολτέ. Σιγοντάρει τη Χριστίνα και τη βοηθάει να κρατήσει κρυφή τη σχέση της με τον Αντώνη. Από τη ζωή και το κρεββάτι της έχουν περάσει πολλοί. Ειδικεύεται σε ζητήματα καρδιάς και δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι. Η λίμπιντο της χτυπάει κόκκινο, αγαπάει το σεξ και συνεχώς ερωτεύεται παράφορα. Από ιδρωμένους οικοδόμους που εργάζονται στο γιαπί απέναντι από το σπίτι της, μέχρι τον Στέφανο τον ποιητή, τον Τούρκο κατάσκοπο, τον φαντάρο Πανάγο, και ούτω καθεξής. Είναι πλούσια, «έξω καρδιά» και απολαμβάνει τη ζωή, χωρίς να ντρέπεται γι’ αυτό που είναι. Πάντα έχει να πει κάτι για την Καρανάσιου, συμμαθήτρια και φίλη της, την οποία αγαπάει να μισεί. Ατάκες της Σάσας που έγραψαν ιστορία: «Ξέρεις τι είναι να μυρίζει ο άντρας κατσικίσια φέτα;», «Πότε να έρθω να μου αλλάξεις τσιμούχες;».

5. Ασπασία Βαρδάτσικου (Ντόλτσε Βίτα)

Η Ασπασία είναι η οικονόμος της οικίας Μαρκάτου. Δηλώνει γνήσιο λαϊκό κορίτσι. Είναι 30 ετών, παρθένα, απελπισμένη σεξουαλικά και η μόνη της επιθυμία είναι να παντρευτεί κάποιον σαν τον Αντώνη. Ή και τον Αντώνη ακόμα, με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη. Μεγάλωσε με την οικία Μαρκάτου απ’ όταν ήταν μικρό παιδί. Αγαπημένο της χόμπι το κουστομπολιό με την Σόφη, την ιδιαιτέρα της Χριστίνας. Πρόσχαρη, ευδιάθετη και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, η Ασπασία είναι η μόνη στο σπίτι που ξέρει για τη σχέση της Χριστίνας με τον Αντώνη. Αγαπημένη της ατάκα «Σας παρακαλώ, δε θα ‘θελα».

6. Λίλα Στενή (Singles)

Η Λίλη είναι ο ορισμός της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Λατρεύει το περιστασιακό σεξ, αλλά και το σεξ γενικότερα, και προσπαθεί πάντα να περιτριγυρίζεται από αρσενικά. Είναι η κολλητή φίλη της Ράνιας, με την οποία συγκατοικούν και μεγαλώνουν μαζί τον Λουκά Jr. Είναι μία γυναίκα δυναμική, καπάτσα, ανεξάρτητη και πάνω απ’ όλα πιστή φίλη. Οι φίλοι της είναι πρώτη προτεραιότητα στη ζωή της. Έχει δουλέψει ως μοντέλο, αλλά η καριέρα ποτέ δεν την ενδιέφερε. Έγραψε ιστορία με την ατάκα της, απευθυνόμενη σε ένστολο αστυνομικό “Αυτό είναι το όπλο σου ή χάρηκες που με είδες;”.

7. Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου (Στο παρά πέντε)

Η Ντάλια είναι φυσική ξανθιά (με αφάνα) και πάμπλουτη. Είναι γόνος «μεγάλης» οικογένειας και κληρονόμος αμύθητης περιουσίας. Ζει στη δική της πραγματικότητα, λατρεύει τα καπέλα, είναι υπεράνω χρημάτων και διακρίνεται για την αφέλεια της. Η Ντάλια αγαπάει οτιδήποτε καλτ, και έχει προτίμηση στις τηλεoπτικές σαπουνόπερες. Στον ελεύθερο της χρόνο γράφει σενάριο για την αγαπημένη της σειρά «Τα δάκρυα της Κονσουέλα». Στα 20 της έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα τον σύντροφο και οδηγό της, ο οποίος ήταν ο πατέρας του Αλέξη. Υπεύθυνος για το δυστύχημα αυτό ήταν ο πατέρα της. Στο ίδιο αεροπλάνο επέβαιναν συγγενικά πρόσωπα της γνωστής πεντάδας του Παρά Πέντε. Η Ντάλια ερωτεύεται τον Αλέξη και, από το σημείο αυτό η ζωή της παίρνει νέα τροπή.

8. Ζουμπουλία Αμπατζίδου, το γένος Καραγκιόζη (Στο παρά πέντε)

Η Ζουμπουλία είναι ελεύθερη, αγρότισσα και μόνη. Γεννήθηκε στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Έμεινε χήρα πολύ νέα και αφιερώθηκε στη μοναχοκόρη της την Άννα. Όλοι στο χωριό μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη γιατί τα κατάφερνε καλύτερα και από άνδρας. Της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα και να διαβάζει τους βίους Αγίων. Η Ζουμπουλία είναι σκληραγωγημένη, πεισματάρα, δυναμική και έχει απαράμιλλο κιτς γούστο. Είναι πάντα «στα μαχαίρια» με τη νύφη της, τη Μαρινέλα, μιας και ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους. Άφησε εποχή με την το γνωστό της επιφώνημα «Ιιιιιι».

9. Μπία Μπέκου (Σαββατογεννημένες)

Η Μπία Μπέκου είναι η δεύτερη σύζυγος τους Σάββα, και πρωταγωνίστρια στην καθημερινή τηλεοπτικής σειρά Πυρκαγιά, αλλά και στην ταινία «Το πιο άσχημο τέλος», που είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Είναι ερωτευμένη με τον σκηνοθέτη της, με τον οποίο τελικά παντρεύονται και αποκτούν δύο κόρες. Η Μπία πέρα από διάσημη ηθοποιός, γίνεται πολλές φορές γίνεται αντικείμενο πόθου, αλλά δεν το απολαμβάνει καθόλου και βασανίζεται από ανασφάλειες. Χαριτωμένη και αστεία, η Μπία μας προσέφερε στιγμές ξέφρενου γέλιου.

10. Χριστίνα Μαρκάτου (Ντόλτσε Βίτα)

Η Χριστίνα είναι διευθύντρια εργοστασίου τομάτας και χήρα από το γιο της Χριστίνας Μαρκάτου, με την οποία μένουν στο ίδιο σπίτι. Ερωτεύεται τον σύντροφο της κόρης της, τον Αντώνη, με τον οποίο κάνουν κρυφά σχέση. Η Χριστίνα, πάντα με το αψεγάδιαστο κόκκινο καρέ μαλλί, είναι μία τολμηρή γυναίκα που την διακατέχουν ταμπού, προκαταλήψεις και ενοχές. Νιώθει ντροπή για τη σχέση της, αλλά αυτό δεν τη σταματάει από το να απολαύσει τον έρωτα της στα κρυφά, μέχρι όλα να βγουν στην επιφάνεια.


Το αφιέρωμα (πρωτο) δημοσιεύτηκε στο τεύχος 70

Spyros Katopodis

"Τον λένε Σπύρο. Είναι σχεδόν 30. Δε θέλει να το παραδεχτεί, αν και γκριζάρουν τα μαλλιά του. Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Πιστός ονειροπόλος. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μετά έκανε MBΑ γιατί το γούσταρε. Τώρα περνάει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Στο Λονδίνο δουλεύει. Την Αθήνα την αγαπάει. Τα καλοκαίρια θα τον βρεις στο Μεγανήσι και στην Κέρκυρα. Αγαπάει να κάνει εκπλήξεις στους άλλους και να γράφει ιστορίες ανθρώπως που του εξάπτουν την περιέργεια. Λατρεύει το μπέικον και το περγαμόντο. Παλιά νόμιζε ότι τα ξέρει όλα. Τώρα ξέρει ότι δε θέλει να τα μάθει όλα. Χαμογελά συνέχεια και σε κοιτάει στα μάτια! Αυτός είμαι εγώ".

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα στο [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!