Η Κύπρος ένας gay friendly προορισμός

28/11/2016

Ενδιαφέρον για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό επέδειξαν ξένοι οργανωτές ταξιδίων οι οποίοι, όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της οργάνωσης Accept ΛΟΑΤΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ, Ίντερσεξ) Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης, ήθελαν να ενημερωθούν για το κατά πόσον η Κύπρος προσφέρεται για διακοπές για ομόφυλα ζευγάρια.

«Οργανωτές ταξιδίων  έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, ζητώντας μας πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με την αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΙ ατόμων», ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης, επισημαίνοντας ότι ήδη ξένα ομόφυλα ζευγάρια έχουν έρθει στην Κύπρο για διακοπές τις οποίες συνδύασαν, όπως διαπιστώνουμε, με τη σύναψη μεταξύ τους πολιτικής συμβίωσης.

Και από τους ξένους πράκτορες, είπε ο κ. Γαβιηλίδης, «δεχθήκαμε αρκετές ερωτήσεις για το κατά πόσον η Κύπρος προσφέρεται για τουρισμό που θα συνδυάζει τη σύναψη πολιτικής συμβίωσης αλλά και πληροφορίες σε ό,τι αφορά την πολιτική συμβίωση, τις διαδικασίες που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι και άλλα σχετικά με αυτό το θέμα ζητήματα».

Το ενδιαφέρον των ξένων για την Κύπρο φαίνεται ότι άρχισε να μεγαλώνει ύστερα και από το πρόσφατο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα ΛΟΑΤΙ άτομα που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία κατά το οποίο ήρθαν στο νησί εκατοντάδες εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΙ κοινότητας από διάφορες χώρες και έζησαν την Κύπρο, μεταξύ άλλων, και ως τουριστικό προορισμό.

Το γεγονός ότι η Κύπρος έχει προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της «πολιτικής συμβίωσης» και για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και ο νόμος για την ποινικοποίηση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας «έχουν ανεβάσει την Κύπρο αρκετά επίπεδα πιο πάνω από τη θέση στην οποία βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια σε ό,τι αφορά τα ΛΟΑΤΙ άτομα». Αυτή τη στιγμή το νησί είναι ένας «ασφαλής προορισμός» για τα ΛΟΑΤΙ άτομα, είπε, αλλά «πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο για να καταστούμε και ένας “φιλικός” προορισμός για τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα».

Ως οργάνωση, είπε κ. Γαβριηλίδης, «λέμε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα πρέπει να αρχίσει να ενημερώνει τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα άλλα τουριστικά καταλύματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα ΛΟΑΤΙ άτομα και αυτό πρέπει να γίνει για να μη δημιουργούνται ζητήματα δυσάρεστα για όλους».

πηγή:philnews.com




Δες και αυτό!