Νέα Δημοκρατία: Κόκκινη γραμμή ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

22/11/2016

Στη σημερινή τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ίση μεταχείριση και τη Σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εξηγούμαι, γιατί αναγκαστικά να πω όλα αυτά, διότι άκουσα πολλές κορόνες περί δήθεν αλλαγής του τρόπου σκέψης της Ν.Δ., δια της Εισηγήτριά του, εμού δηλαδή, σε ό,τι αφορά το θεσμό της οικογένειας.
[…] Εάν κάποιος έχει ακόμα το φόβο ότι μπορεί να υπάρξει ζήτημα τεκνοθεσίας ή γάμου, σας λέω μετά βεβαιότητας ότι χρειάζεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία δεν υπάρχει προκειμένου αυτό να συμβεί. Άρα, από τη στιγμή που όλα αυτά δεν υφίστανται δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να ενσωματώσουμε την Οδηγία.
[…] Ολοκληρώνοντας, λέω ότι καμιά σχέση δεν έχουν όλα αυτά – επειδή τα διάβασα και τα άκουσα και αυτά – με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία, εφόσον γίνουν και η περαιτέρω διευκρινίσεις από τον κύριο Υπουργό, διότι εμείς βάλαμε μια «κόκκινη γραμμή» όταν ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης ότι δεν αφορά ούτε σε τέλεση γάμου ούτε σε τεκνοθεσία και δεν βλέπω να υπάρχει και πρόθεση καμία και από την πλευρά της Κυβέρνησης να πράξει κάτι τέτοιο. Σας ευχαριστώ θερμά, κύριοι συνάδελφοι».




Δες και αυτό!