Aμίτσι: «Ας εκδηλωθούν οι gay της Premier League»

09/11/2016

Τους Άγγλους ποδοσφαιριστές που είναι ομοφυλόφιλοι να «βγουν μπροστά» και να γνωστοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ταυτότητες τους προέτρεψαν ο πρώην NBAer, Τζον Αμίτσι, καθώς και ο Βρετανός αθλητής του βάδην, Τομ Μπόσγουορθ.

Σε ακρόαση του βρετανικού κοινοβουλίου σχετικά με την ομοφοβία στον αθλητισμό, οι Αμίτσι και Μπόσγουορθ παραδέχθηκαν ότι οι γκέι παίκτες της Premier League θα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα, εάν σταματήσουν να κρύβουν την προτίμησή τους προς το ίδιο φύλο, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει από κανέναν.

Ο Αμίτσι, ο οποίος τη σεζόν 1996-97 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στο NBA με Καβαλίερς, Μάτζικ και Τζαζ, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε επαφή με γκέι ποδοσφαιριστές που ήταν απρόθυμοι στο να το γνωστοποιήσουν.

«Εάν κάποιος χρησιμοποιεί το 1% της ενέργειάς του στο να σταματήσει να παραδέχεται ποιος είναι, αυτή είναι η διαφορά του να είσαι καλός από το να είσαι σπουδαίος» και καταγγέλλοντας την «τοξική ατμόσφαιρα της ομοφοβίας» στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πρόσθεσε «έχω μιλήσει με ποδοσφαιριστές της Premier League και μου έχουν εκμυστηρευτεί ότι δεν θα έχουν την υποστήριξη της ομάδας τους».

Ο 26χρονος Μπόσγουορθ υποστήριξε πως ο ποδοσφαιριστής που δεν έχει παραδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος «δεν είναι σε θέση να απολαύσει τη ζωή όσο θα μπορούσε».

Ο Βρετανός, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση των 20χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρόσθεσε ότι οι προσωπικές επιδόσεις του βελτιώθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που βγήκε δημόσια και γνωστοποίησε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δες και αυτό!