Το σχόλιο του Κωστή Παπαϊωάννου για την απόφαση μη άρσης της ασυλίας του Νικολόπουλου

03/11/2016
Kostis Papaioannou Ÿ”‘«” –¡–¡…Ÿ¡ÕÕœ’

Τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να μην κάνει δεκτό το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, σχολίασε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook o Γ. Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο ίδιος έγραψε: «Από την Ευρώπη των εθνών κρατών στην Ευρώπη…των πουσταριών!!!» Αυτά τα λόγια του εκλεκτού κ. Νικολόπουλου κατά του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου έκρινε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ότι αποτελούν εκφορά πολιτικού λόγου και δεν ψήφισαν για την άρση της ασυλίας του. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται ούτε καν δικαστική διερεύνηση η πιθανότητα να εμπίπτουν στις διατάξεις της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Πείστηκαν δηλαδή, όπως επισημαίνει και η Xenia Kounalaki, από τις εξηγήσεις του κ. Νικολόπουλου και ειδικά από το εξής εδάφιο: «Ο λόγος μου περιείχε αναφορές στα διδάγματα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και στις αρχές της για τον γάμο και την οικογένεια, αλλά και στον σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον, χωρίς να περιέχει καμία ρατσιστικού περιεχομένου αναφορά». Ντροπή. Καμιά μικροπολιτική στρατηγική ή συντεχνιακή αλληλεγγύη δε δικαιολογεί τέτοια ψήφο.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!