Όχι στην άρση ασυλίας του Ν. Νικολόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

02/11/2016

Απορριπτική ήταν η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία ψήφισε πριν από λίγη ώρα σχετικά με την άρση ασυλίας του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Κατά την ψηφορία (μόλις) 23 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 153 κατά και 3 δήλωσαν “παρών”, με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης της ασυλίας του για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια μετά την – εξίσου απορριπτική- απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα.

Σχολίαζοντας την εξέλιξη αυτή ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride κι αντιπρόεδρος της ΟΛΚΕ, δήλωσε: “Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχασε σήμερα μια μοναδική ευκαιρία να καταδικάσει το κήρυγμα μίσους και να στείλει έτσι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους LGBTI Έλληνες κι Ελληνίδες πολίτες στέλνοντας στην Δικαιοσύνη τον βουλευτή Νικολόπουλο. Συγχαίρουμε τους 23 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του εν λόγω βουλευτή και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τους 153 εκ των οποίων πλείστοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αγνοούν τη σύνδεση της ρητορικής μίσους με τη βία που βιώνουν οι LGBTI άνθρωποι και δίνουν άσυλο με την ψήφο τους σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Τους υπενθυμίζουμε δε πως η Εισαγγελία έκρινε τις πράξεις του κ. Νικολόπουλου ποινικά αξιόποινες. Η επόμενη μέρα της σημερινής ψηφοφορίας θα δει πολλές αν όχι όλες τις ελληνικές LGBTI οργανώσεις να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις συνεργασίες με βουλευτές κομμάτων που ενώ από τη μία καυχιούνται για την ψήφιση του νέου αντιρατσιστικού νόμου οι πράξεις τους εντός της Βουλής ουσιαστικά οδηγούν στη μη εφαρμογή του. Εμείς την επόμενη φορά που θα τους συναντήσουμε, θα τους ρωτήσουμε αν πραγματικά αυτό είναι το Κράτος Δικαίου που θέλουν και για το οποίο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προεκλογικά.”

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε λάβει μέρος στην εκπομπή «Αυτοψία», με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ και είχε διατυπώσει τις ομοφοβικές απόψεις του για τον γάμο, τα ομόφυλα ζευγάρια, τα σχετικά νομοθετήματα κ.ο.κ. Απόψεις που προκάλεσαν την αντίδραση της LGBTI κοινότητας και τη μήνυση 3 σχετικών οργανώσεων «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης», «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας» και «ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας».




Δες και αυτό!