Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Πένες στο φούρνο με κοτόπουλο μπρόκολο & γιαούρτι

Μια απλή, πολύ νόστιμη, χωρίς πολλά λιπαρά συνταγή. Μπορείς να το φτιάξεις ακόμα και αν δεν έχεις μαγειρέψεις ποτέ στην ζωή σου, μέσα σε 30′.

Υλικά που θα χρειαστείς για 6 μερίδες:

  • 500 γρμ. πένες
  • 500 γρμ. (περίπου) κοτόπουλο στήθος
  • 500 γρμ. (περίπου) μπρόκολο
  • 200 γρμ. (1 ατομικη συσκευασία) γιαούρτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 750 ml (3 κούπες) νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

img-20161025-wa0002

Πως να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για να μην χάνεις χρόνο. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζεις τις πένες για 8 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το μπρόκολο για 7 περίπου λεπτά.

Ταυτόχρονα κόψε σε μια καθαρή επιφάνεια το κοτόπουλο σε μπουκίτσες (φροντισε να έχουν το ίδιο μέγεθος), για να ψηθούν σωστά και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Αφού σουρώσεις τις πένες και το μπρόκολο (ξεχωριστά) σκούπισε την κατσαρόλα απο τυχόν υγρά. Τοποθέτησε την στο μάτι πάλι, σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρισε το κοτόπουλο, όταν πάρει χρώμα ρίξε και τα κρεμμύδια. Οταν μαραθούν ρίξε το νερό (ή ζωμό) πρόσθεσε τις πένες, αλάτι, πιπέρι και τέλος το γιαούρτι ανακάτεψε απο κάτω προς τα πάνω.

Πρόσθεσε το υλικό σε ένα ταψί και σκόρπισε απο πάνω το μπρόκολο.

Βάλε το ταψί στον φούρνο και χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 170. Μετα απο 15-20 λεπτά (ανάλογα πόσο δυνατό φούρνο έχεις) είναι έτοιμο. Πρίν το σερβίρεις άφησε το για 5 λεπτά ώστε να “σταθούν” τα υγρά του φαγητού.

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!