Συνέντευξη: Λένα Παπαληγούρα

24/10/2016

Από την περασμένη Τετάρτη η Λένα Παπαληγούρα είναι ο Μικρός Πρίγκιπας ή πιο απλά ο Μικρός Πρίγκιπας είναι η Λένα Παπαληγούρα. Με αφορμή αυτό, η ταλαντούχα ηθοποίος γίνεται ξανά παιδί και μας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της:

για τον Μικρό Πρίγκιπα: “Ένα μεταφυσικό παιδί που δεν μας νοιάζει αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Ένας ήρωας που ξεπερνά το φύλο και μένει στην παιδική αθωότητα και στην ουσία της σκέψης”

για το έργο του Εξυπερύ: Μια στορία γραμμένη με ύφος παιδικό αλλά που απευθύνεται σε ενήλικες μιας και είναι μια μεταφυσική, υπαρξιακή.

για τη δυσκολία του να είσαι ο Μικρός Πρίγκιπας: Να βγει αυτό το υπαρξιακό του παραμυθιού, να ξεπεράσεις το εμπορευματοποιημένο μικρό αγόρι με το κόκκινο τριαντάφυλλο και να προσπαθήσεις να καταλάβεις λέει. Με απλά λόγια να καταλάβεις τι είναι αυτό μέσα μας που μας κάνει να δημιουργήσουμε έναν μικρό πρίγκιπα.

για τα μηνύματα της παράστασης: Έχουν να κάνουν με την αθωότητα με την οποία βλέπουν τα παιδιά. Μας καλεί να ανακαλύψουμε και πάλι της καρδιά μας και να ξεχάσουμε για λίγο το μυαλό μας. Να μην βλέπουμε επιπόλαια αλλά να ψάχνουμε τη ουσία.

για την αγάπη: Δεν υπάρχουν ταμπέλες, όροι και κλισέ στην αγάπη. Αυτή είναι απαραίτητη και όταν υπάρχει καλό είναι να τη βρίσκουμε και μένουμε σ΄αυτή. Σε κάθε μορφή της. Δεν υπάρχουν λάθος σχέσεις. Υγιείς είναι όλες οι σχέσεις μοιράσματος.

για τα υπόλοιπα επαγγελματικά σχέδια: Θα ξανάκω την “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ, τις “3 Αδερφές” στο Θέατρο πορεία και το 2ο μισό της σεζόν, την κωμωδία “Τρειςευτυχισμένοι”.

γιατί να δούμε την παράσταση: Γιατί “μια μικρή ιστορία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τον πιο μεγάλο τόμο”. Και αυτή ιστορία είναι τελικά μεγάλη, κρύβει ποίηση και φοβερά νοήματα και θα είναι όμορφο να τα ανακαλύψουμε μαζί.


Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στην έντυπη έκδοση Antivirus Magazine (τεύχος 70)

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!