Είναι δύσκολο να πει κανείς για ποιο λόγο τόσοι gay καλλιτέχνες εμπνέονται από τον χορό της Σαλώμης και τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη Βαπτιστή. Oι Oscar Wilde, Aubrey Beardsley, Michelangelo, Caravaggio, Donatello έχουν «μαγευτεί» από αυτή τη βιβλική ιστορία.

Μια τάση που απ΄ότι φαίνεται συνεχίζεται και στις μέρες μας. Κλασικό παράδειγμα ο ισπανός gay φωτογράφος Qviron Lethebain, o οποίος μας δίνει μια gothic και κάπως προβοκατόρική εκδοχή της ιστορίας.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!