Γαλλία : Ο πρώην πρωθυπουργός Dominique de Villepin υπέρ του gay γάμου

17/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ενώ το σχέδιο νόμου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν πέρασε στο Γαλλικό κοινοβούλιο, ο πρώην πρωθυπουργός Dominique de Villepin δήλωσε ότι είναι υπέρ του να επιτραπούν οι γάμοι ατόμων του ιδίου φυλου. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής Elections 2012, ο πρόεδρος τους νέου και πρόσφατου κόμματος République Solidaire αναγνώρισε ότι έχει «εξελιχθεί στο θέμα».

Αυτός που ήταν πρωθυπουργός από το 2005 μέχρι το 2007, επιθυμεί να «ξεχωρίσει»τις θέσεις του από το UMP το κυβερνών κόμμα στο οποίο άνηκε μέχρι πρόσφατα. Θεωρεί ότι το PACS δεν είναι πλέον αρκετό. «Οφείλουμε να εξελιχθούμε σήμερα και να αναγνωρίσουμε ότι ο γάμος, μπορεί να είναι και μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Και οι παρουσιαστές ζητάνε στον πρώην πρωθυπουργό τις θέσεις του για την υιοθεσία.

«Αυτή η αναγνώριση μπορεί να φτάσει μέχρι την υιοθεσία από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι»ρωτά ο δημοσιογράφος.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Jacques Chirac απαντά: « Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι είναι έτοιμοι για αυτό. Αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας το ότι αρκετά ομοφυλόφιλά ζευγάρια υποφέρουν που δε μπορούν να δημιουργήσουν μια οικογένεια.» Και συνεχίζει «η αναγνώριση της πατρότητας από τον σύντροφο μπορεί να επιτρέψει στο να μην αφήσουμε τον ομοφυλόφιλο σύντροφο στην άκρη» «ιδιαιτέρως στις δυσκολίες μετά τον θάνατο του ενός». «Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε μια ιδιαίτερη ευθύνη».

Μια σημαντική δήλωση από τον πρώην γάλλο πρωθυπουργό και πιθανό υποψήφιο στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές του 2012.

Δείτε το video ( στα γαλλικά )

 

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!