Είδαμε τις “Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες”

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Η θεατρική παράσταση “Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες” ξεκίνησε στο Θέατρο Πόρτα και για 10 μόνο παραστάσεις (κάθε Δευτέρα και Τρίτη) παρουσιάζει μια αληθινή εφηβική ιστορία που ενώ εξελίσσεται κάπου ανάμεσα στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αυστρία, θυμίζει απίστευτα σημερινές καταστάσεις, κάνοντάς την αρκετά επίκαιρη και συνεπώς διαχρονική.

Bulling μεταξύ έφηβων μαθητών σε συνδυασμό με την αστική απ’ ενοχοποίηση της σεξουαλικής διαφορετικότητας είναι τα χαρακτηριστικά του έργου του Ρόμπερτ Μούζιλ, που σκηνοθετεί η Γεωργία Μαυραγάνη, διπλά βραβευμένη στα Queer Theatre Awards.

Με μια εξαίσια σκηνοθεσία και σκηνογραφία οι 4 πρωταγωνιστές: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Βασίλης Σαφός, Γρηγόρης Μπαλλάς, Μπλερίμ Δαμπιράι συνδυάζουν μια διαδραστική μεταξύ τους αφήγηση με την παρουσίαση των γεγονότων σε ένα διάσημο οικοτροφείο της Αυστρίας, με αυστηρά στρατιωτική πειθαρχεία. Η εύκολη αιτιολόγηση των “στρέιτ” συμμαθητών για τη διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά τους, ως προς έναν από αυτούς με την υποσκάπτουσα διαφορετική σεξουαλικότητα ενός δεύτερου, μπερδεύονται στην πλοκή του έργου.

Η αφήγηση ξεκινά άμεσα και γρήγορα και χρειάζεται η προσοχή σου για να αντιληφθείς άμεσα τους ρόλους και την προσωπικότητα των 4 μαθητών.

Θα μπορούσες να δεις άραγε συνειρμικά ακόμα και ψήγματα από την υπόθεση Γιακουμάκη; Πολλοί από εμάς το σχολιάσαμε αμέσως μετά την παράσταση, κάτι που με οδηγεί στο να θεωρήσω την παράσταση διαχρονική.

[separator type=”thick”]

Πληροφορίες

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Σκηνοθεσία -Διασκευή: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αϊδινιάν
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Επιμέλεια κίνησης: Ρομάννα Λόμπατς
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Με τους: Διαμαντή Αδαμαντίδη, Βασίλη Σαφό, Γρηγόρη Μπαλλά, Μπλερίμ Δαμπιράι
Μέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 10€, Ανέργων 8€
Διάρκεια: 80 λεπτά
Πρεμιέρα: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, τηλ.: 210 77 11 333, www.porta-theatre.gr

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!