Super 8… ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς τα κατάφερε και πάλι

16/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Την περασμένη εβδομάδα ήταν οι “X-Men”… αυτή την εβδομάδα, η ταινία που ξεχωρίζει είναι το Super 8, η νέα ταινία του (Lost) Τζ. Τζ. Έιμπραμς.

Τo “Super 8” είναι ένας φόρος τιμής σε ταινίες όπως τα “ET”, “Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου”, “Goonies” κλπ… όχι τυχαίο μιας και ο Είμπραμς μας έχει δείξει, πως είναι ένας δημιουργός που αγαπάει αυτό το σινεμά.

Συν τις άλλοις, στην παραγωγή της ταινίας συναντούμε και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το “Super 8” δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή επαναστατικό σαν ταινία. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν έναν μοντέρνο “ET” στην εποχή των “Transformers”. Και σ’ ένα καλοκαίρι που κυριαρχούν τα pop corn σίκουελς ή οι κόμικς κινηματογραφικές προσαρμογές, είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το διαχρονικό φιλμ του Σπιλμπεργκ. Είναι, όμως μια ταινία που θα ικανοποιήσει όλους τους φανς του καλού σινεμά, μια ταινία με αγνότητα και γνήσιες προθέσεις. Έχει όλα τα κλισέ που μπορείς να σκεφτείς. Παρόλα αυτά – όπως είπε και ένας φίλος – είναι σαν ένα νόστιμο σπιτικό φαγητό.

Στα θετικά της ταινίας οι μικροί πρωταγωνιστές που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες τους, με καλύτερους τους Τζόελ Κόρτνεϊ και Έλ Φάνινγκ. Η Έλ είναι η αδερφή της Ντακότα που πέρυσι πρωταγωνίστησε και στο “Somewhere” της Σοφίας Κόπολα.

Μην ξεχαστείτε και φύγετε, μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους! Η ταινία έχει και μια έκπληξη… γιατί εκτός όλων των άλλων έχει και production value (όσοι την δείτε, θα καταλάβετε).

Υπόθεση:
Το καλοκαίρι του 1979, σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, μια ομάδα φίλων γίνονται μάρτυρες ενός καταστροφικού εκτροχιασμού τρένου, ενώ γυρίζουν, σε μια απομονωμένη σιδηροδρομική διασταύρωση, μια ερασιτεχνική ταινία με ζόμπι, χρησιμοποιώντας μια super 8 κάμερα. Πολύ σύντομα αρχίζουν να υποψιάζονται πως δεν πρόκειται για κάποιο απλό ατύχημα. Λίγο αργότερα, ανεξήγητες εξαφανίσεις και απίστευτα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στην πόλη και ο βοηθός σερίφη προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια – κάτι πολύ πιο τρομακτικό απ’ όσο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Antivirus Verdict: 3,5/5




Δες και αυτό!