“Priests I’d Like to Fuck”: Ίσως το πιο προκλητικό ημερολόγιο που φτιάχτηκε

28/09/2016

Με την υποκρισία της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα βάζει για μία ακόμη φορα το ημερόλογιο “Orthodox Calendar”, με την 4η του έκδοση να είναι πιο προκλητική από ποτέ. Ο τίτλος εξάλλου – P.I.L.F – Priests I’d Like to Fuck – τα λέει όλα.

oc2017-12

Όπως σημειώνουν και οι δημιουργοί του ημερολογίου:

“Με το να οδηγείται όλο και περισσότερο από το κέρδος και την απληστία και με το να νοιάζεται μόνο για το δικό της όφελος, η εκκλησία έχει χάσει τον δρόμο της. Έχει μετατραπεί σ΄ένα πολύ διαφορετικό τέρας και έχεις απογοητεύσει τους ανθρώπους της. Αυτοί είναι οι καιροί που ο τυφλός οδηγεί τον τυφλό. 

oc2017-10

Στην Ανατολική Ευρώπη, μια νέα εκκλησία χτίζεται κάθε 3 μέρες. Ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός βρίσκεται υπό κατασκευή, με αρχική τιμή τα 500 εκ, η οποία αναμένεται να ανέβει. Πόσα παιδιά μπορούν να τραφούν μ΄αυτά τα χρήματα; Πόσες απελπισμένες ψυχές μπορούν να βρουν παρηγοριά σε καταφύγια που μπορούν να χτιστούν στην περιοχή; Πόσα καινούρια σχολεία που θα φιλοξενήσουν τους αυριανούς ηγέτες;

oc2017-15

Τα περισσότερα κεφάλαια που τροφοδοτούν αυτή την κατασκευή είναι από δημόσιο χρήμα. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμών ακόμα και της βασικής πρόσβασης στην υγεία.

oc2017-7

Ενώ η εκκλησία μεγαλώνει όλο και πιο πολύ με αυτά τα κτίρια που θυμίζουν τους Φαραώ, η ομοφοβία μέσα στην εκκλησία είναι έντονη όπως πάντα και τα ζητήματα του πραγματικού κόσμου παραμένουν άλυτα.

Σε μια εποχή που οι εκκλησίες παντού έχουν ξεχάσει το πραγματικό τους κάλεσμα, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί. Γιατί τί είναι ελευθερία εάν όχι η δυνατότητα να αμφισβητείς τους παραδοσιακούς θεσμούς;

oc2017-4 oc2017-8

Κάποιοι Ορθόδοξοι ιερείς είναι δυσαρεστημένοι. Για να διαμαρτυρηθούν για αυτή την υποκρισία οι πιο καυτοί Ορθόδοξοι ιερείς πετούν τα ιερά άμφια τους…”

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να προμηθευτείτε το ΟC2017, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

oc2017-3

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!