Mητροπολίτης Μαντίνειας: “Κι άλλοι ιεράρχες μίλησαν για τους ομοφυλόφιλους και μάλιστα ήταν σκληρότεροι”

27/09/2016
Ο Μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας Αλέξανδρος Βασιλόπουλος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Ευάγγελος

Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας. […] Τους αγαπώ, δεν τους εκτιμώ βέβαια, αλλά τους λυπάμαι. […] Εφόσον εμμένουν στην αμαρτία και στο πάθος τους, είναι καταδικαστέοι. Είναι άρρωστοι, έχουν πάθος. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν την αρρώστια τους».

Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, είχε σχολιάσει ο μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Γι’ αυτά του τα λόγια ο εισαγγελέας Τρίπολης τον κάλεσε σε απολογία για την οποία ο μητροπολίτης πήρε αναβολή, κάνοντας λόγο για εκφοβισμό εις βάρος εκείνων που επιθυμούν να εκφέρουν δημόσια την άποψή τους.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη είχαν γίνει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. «Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται», είχε προσθέσει ο άγιος Μαντίνειας.

Ο εισαγγελέας τον κάλεσε για τους χαρακτηρισμούς «ανώμαλοι», «άρρωστοι», «κουσούρι» που έκανε αναφερόμενος σε ομοφυλόφιλους πολίτες

Ο μητροπολίτης χθες έδωσε νέα συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στα γεγονότα: «Δεν θυμάμαι τι είχα πει τότε», είπε, για να προσθέσει: «Το θέμα είναι και φαιδρό και σοβαρό. […] Οταν ετοιμάσω το κείμενο της απολογίας μου θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα. Κι άλλοι ιεράρχες μίλησαν και μάλιστα ήταν σκληρότεροι, αλλά δεν ξέρω να τους απήγγειλε κανείς κατηγορία. […] Το γεγονός της κατηγορίας σε μένα το ερμηνεύω ως εκφοβισμό των ανθρώπων ώστε να μην αντιλέγουν σ’ αυτά που η Πολιτεία θέλει να επιβάλει. Είναι μια απλή υπόθεση αυτό, το κατά πόσον είναι γεγονός δεν το ξέρω. Κάντε την προσευχή σας για να με ελεήσει ο Θεός τον ίδιο αλλά και την κοινωνία γενικότερα», κατέληξε.

Για τον μητροπολίτη Αλέξανδρο Βασιλόπουλο οι χαρακτηρισμοί «ανώμαλοι», «άρρωστοι», «κουσούρι» που απευθύνει σε ομοφυλόφιλους πολίτες αποτελούν γνώμη και η εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο κατηγορείται απ’ τον εισαγγελέα, είναι εκφοβισμός.

Το καλύτερο, όμως, είναι οι απόψεις του σεβασμιότατου για την ομοφυλοφιλία στους κόλπους της Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτές, δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο κρούσμα, αλλά και αν υπάρχει, η Εκκλησία έχει το χάρισμα της αυτοκάθαρσης και απομακρύνει τέτοια στοιχεία απ’ το περιβάλλον της. «Η Εκκλησία αυτοκαθαίρεται χωρίς τυμπανισμούς και πανηγύρια, όπως ένα δέντρο με ξερά κλαδιά, που έρχεται ο χειμώνας και τα κλαδιά φεύγουν μακριά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης…

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!